Muzika
0

Tradicionalni 11. "Ex-Yu Rocks!" festival u Drvaru

FENA
Nakon prošlogodisnje jedinstvene i velike "Rock 'n' Roll Bitke na Neretvi" u Jablanici, koja je proslavila jubilarno 10. izdanje "Ex-Yu Rocks!" festivala, ove godine smo odlučili da se sakrijemo u Titovu pećinu u Drvaru, a da se "(R)Ex-Yu Rocks!" 2006. održi u subotu, 29. jula, u parku kompleksa 25. maj (ispod Titove pećine), ističu organizatori u svojoj najavi.

Tradicionalni jedanaesti "Ex-Yu Rocks!" festival će se, nakon Bugojna, Travnika i Jablanice, ove godine održati 29. jula u Drvaru.

Festival organizuje "Partnerski omladinski Program"/"P.O.P" u direktnoj saradnji s "Izbjegličkim servisom za povratak u Drvar".

Projekt za cilj ima razvoj, podršku i povezivanje omladinskih inicijativa, omladinskih centara i omladinske kulture u bivšoj Jugoslaviji. Pored toga ovaj festival ima namjenu da u manje sredine, koje omladinsko-kulturne manifestacije uglavnom zaobilaze, donese upravo ovaj djelić ubanog duha i žvota. Ovo će biti prvi put u petnaest godina da se nešto ovakvo događa u Drvaru.

Program festivala obuhvata nastupe domaćih i internacionalnih, afirmiranih i neafirmiranih bendova i DJ-ejeva. Ovom prilikom nastupit će: "Električni orgazam (Beograd), Muškat Hamburg (Maribor), VIS Gorenje (Podgorica), The Alibor (Knin), Andrija (Livno), a kao specijalni gost "In. Delta Živago" (Njemačka) te DJ Yann, DJ Mess & DJ Dennis (Holandija).

Partnerski omladinski program POP je projekt i proaktivna neformalna mreža 41 omladinske inicijative i organizacije / pokret razvoja, podrške i povezivanja omladinskih organizacija, omladinskih centara, kao i omladinske kulture u Bosni i Hercegovini, iniciran i aktivan od 2001. godine pod direktnom supervizijom bosansko-holandske međunarodne organizacije "C.R.A.S.H." ("Cultural Reintegration and Social Help").