{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Toše Proeski u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić"

F
25.4.2006. u 12:18
0
0
Toše Proeski u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić"
0
Toše Proeski u sarajevskoj dvorani "Mirza Delibašić"
Toše Proeski, trenutno najpopularniji predstavnik makedonske pop scene će 12. maja održati solistički koncert u velikoj dvorani "Mirza Delibašić" Skenderija.
Proeski s prvim solo albumom "Nekade vo Nokta ("Negdje u noći") sastavljenog od jedanaest pjesama bilježi prve uspjehe. Neke pjesme na tom albumu je sam napisao.

Drugi album, "Sinot božiji" ("Božiji sin"), objavljen je 2000. godine. Pjevajući pesme sa ovog albuma osvojio je više nagrada na festivalima "Slavjanski bazar" i "Sunčane skale".

Dobitnik je i "Oskara popularnosti" kao najuspješniji pjevač sa prostora bivše SFRJ za 2000-tu godine. Njegov treći album "Ako me pogledneš vo oči" ("Ako me pogledaš u oči") snimljen je u Grčkoj i ima dvije verzije na makedonskom i srpskom jeziku.

Dobitnik je nagrade "Majka Tereza" za humanitarni rad i koncerte koje je održavao u humanitarne svrhe.

U Sarajevu je rado viđen gost i do sada je imao nekoliko uspješnih klupskih nastupa, a na nedavno održanom solističkom koncertu Tonya Cetinskog u Zetri je bio jedan od specijalnih gostiju.

Proeski i za svoj koncert u dvorani "Mirza Delibašić" najavljuje goste, čija imena će biti objavljena na pres-konferenciji 5.maja.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: