Sarajevo
0

Toni Cetinski organizovao audiciju za plesačice i bek vokale

Sarajevo-x.com
Nakon Beograda i Ljubljane, preksinoć je Tony Cetinski, u saradnji sa NTV Hayat, u Sarajevu organizirao audiciju za plesačice i bek vokale.

Izabrane djevojke imat će priliku pratiti ovoga hrvatskog pjevača na velikoj turneji koja počinje 23. augusta u pulskoj Areni, javljaju iz Hayat Production.

Na audiciji je u uži krug ušlo 11 djevojaka, ali je odlučeno da se samo njih pet pojavi na finalnom izboru, 14. juna u Zagrebu. Djevojke je birao žiri koji su činili: Gordana Topić, profesorica solo pjevanja, Meša Vatić, baletan, Samra Mlinar, balerina i baletski pedagog, te Gordan Radić, instruktor plesa. Ipak, za izbor najboljih, bio je presudan Tonyjev glas. Djevojke će od 15. juna boraviti u Zagrebu na pripremama s vrhunskim profesionalcima među kojima je i koreografkinja svjetskog glasa Ivona Brnelić. Djevojke koje su prošle u finale su Negra Čičić, Maja Hadžimusić, Mima Kemiz, Jadranka Ćosić i Lejla Husović.

U sklopu regionalne turneje, Tony Cetinski planira održati koncerte u 20 gradova, a jedan od dražih, kaže, bit će u Sarajevu.

"Jedan veliki koncert planiram napraviti u sarajevskoj Zetri krajem ove godine. Djevojke koje budu dio moga tima, imat će priliku da se pokažu ne samo u svome gradu, nego i u ostalim gradovima. Ne moraju biti profesionalne plesačice, bitno je da imaju talenta. Prijavilo se dosta djevojaka koje dobro plešu i broj onih koje će biti na turneji još uvijek ne znam. To ćemo odlučiti u finalu, 14. juna u Zagrebu," rekao je Cetinski.