Britanski pjevač na turneji
0

Tom Jones 13. novembra nastupa u Beogradu

Sarajevo-x.com
U sklopu svoje svjetske turneje, jedna od najvećih muzičkih legendi današnjice Tom Jones 13. novembra ove godine nastupit će u Beogradskoj areni.

Nakon 45 godina bavljenja muzikom i saradnje sa svim poznatim muzičkim imenima od Elvisa do Cardigansa, on je izdao novi album pod nazivom “24 Hours” kojeg je kritika proglasila najboljim do sada.

Jones se na ovom albumu po prvi put pojavio i u ulozi tekstopisca većine pjesama koje, svaka na svoj način, simboliziraju njegov život i sadrže mnoštvo autobiografskih elemenata.

Počevši svoju muzičku karijeru pjevušeći u rudnicima rodnog grada Pontypidda gdje je radio, ovaj Britanac se kasnije okušao u mnogim muzičkim pravcima i žanrovima i to s velikim uspjehom. Na pragu 70. godine odlučio je krenuti na intimno retrospektivno putovanje kroz svoj život, a rezultat je novi album na kojem je i pjesma ''The Road'' koju je posvetio svojoj supruzi s kojom je u braku preko 50 godina.

Kako mu je ideju za početak stvaranja albuma dao frontmen U2 Bono, odlučili su tu saradnju realizirati i u pjesmi ''Sugardady'' koju su napisali upravo Bono i gitarist Edge.

Tom Jones svoju turneju počinje i završava koncertima u Sjedinjenim Američkim Državama.