Muzika
4

Tiziano Ferro objavio novu pjesmu uoči nastupa na Sanremu

Klix.ba
Popularni italijanski pjevač Tiziano Ferro predstavio je duet sa Carmen Consoli "Il Conforto" uoči učešća na 67. festivalu u Sanremu u februaru, gdje će pjevati kao specijalni gost zajedno s međunarodnim zvijezdama kao što su Ricky Martin, Mika i Rag'n'Bone Man.

Ferro je fanovima poručio da jedva čeka nastup 7. februara u Teatro Ariston u Sanremu, a video je ubrzo nakon objave na YouTubeu prikupio više od 130.000 pregleda.

"Il Conforto" (Utjeha) je balada sa jednostavnim spotom u kojem dvoje izvođača razmjenjuju nježnosti okrenuti licem u lice. Režirao ga je i montirao Gaetano Morbioli.

Ovo je druga pjesma sa Tizianovog albuma "Il Mestiere Della Vita" i već slijedi uspjeh prethodno objavljene "Potremmo ritornare".

"Carmen me u pjesmi pratila kao da smo zajedno pjevali deset godina", kazao je Tiziano hvaleći hemiju koja se stvorila između njega i kolegice koja je u muzičkim vodama još od 1995. godine.

Prema programu, Italijani će 11. februara saznati svog predstavnika koji će otputovati da ih predstavlja na Eurosongu u Kievu.