Muzika
0

TiTO Heron 22. maja u Labirintu

Sarajevo-X
TiTO Heron, koji je sarađivao sa vodećim facama iz svijeta Afro-Latin muzike, ove subote gostuje u Labirintu.

Tito Heron ima iza sebe 15 godina dugu karijeru, ugovore sa glavnim izdavačkim kućama kao sto je Afro Art i veliki niz muzičkih izdanja koja su zajedno prodata u preko 500,000 kopija i jedan top ten singl. Sve to ga zacijelo čini jednim od vodećih svjetskih Global Dance Artista i najizvrsnijim, ujedno privatnim DJ-em, producentom i remixerom.

Najveća prodavnica ploča u Londonu HMV mu je posvetila posebno mjesto gdje se mogu naći djela iz njegove produkcije, a Ministry of Sound ga je izabrao i svrstao u 50 najboljih svjetskih DJ-a koji predstavljaju zvuk novog milenijuma. Njegov unikatni electric samba stil ga je doveo u najelitnije svijetske klubove.

Tito Heron je u svojoj dugoj karijeri nastupao zajedno sa vodećim zvijezdama, između ostalih Little Louie Vega, David Morales, Frankie Knuckles, Joe Negro, Groove Armada, Xpress2, Basement Jaxx, Sonique a pratio je i britansku grupu Simply Red na njihovoj Turneji. 2003 godine.

Tito je osoba koja stoji iza projekta zvanog Voodoo Orchestra koji pomjera granice DJ-inga. On je bio taj koji je umixao ploče i kompletnu Samba Batteriu na Londonskom ''Notting Hill Carnevalu''. Osnivač je i najcijenjenijeg Sound Systema i produkcijske kompanije Soleal. Na njihovim party-jima možete sresti redovne goste iz svijeta show bussiness-a, neki od njih su: Hugh Grant, Kate Mose, Malcolm McLaren, Brian Eno, Mick Hucknal, Sade, Ben Watt iz grupe Everything but the girl kao i Madonna.

Cijena ulaznica je 10KM, a Sarajevo-X i Soleal vam polanjaju 5 ulaznica za ovaj party onima koji se prvi jave na mail [email protected].