Muzika
216

Tifa se vraća s novim albumom "Spreman sam na sve"

Klix.ba
Nakon duže pauze, velika bh. muzička zvijezda Mladen Vojičić Tifa vraća se na velika vrata sa novim muzičkim materijalom.

Promocija novog CD "Spreman sam na sve" bit će održana 25. aprila u klubu Cinemas Sloga, u 20 sati.

Album je nastao u saradnji sa izdavačko-diskografskom kućom Sarajevodisk, što ima i simboličko značenje, budući da je Tifa svoj prvi samostalni album izdao upravo u ovoj kultnoj muzičkoj kući.

Prije nekoliko dana Tifa je na svom YouTube kanalu objavio singl "Diznilend", za koji je urađen i animirani spot u režiji Berina Tuzlića. Do sada su i pjesma i spot izazvali pozitivne reakcije publike.

U četvrtak, 25. aprila, publici će premijerno biti prikazana dva spota, također nastala u produkciji Sarajevodiska i režiji Jasmina Durakovića, i to za pjesme "Platio sam skupo" i "Spreman sam na sve", kao i spot u režiji mladog fotografa Arneja Misirlića.

Na novom albumu nalazi se deset pjesama: "Diznilend", "Jako", "Platio sam skupo", "Ljubav greške čini", "Griješi ljubavi", "Čudan svijet", "Još sam uvijek onaj stari", "Spreman sam na sve", "Volim je ja" i "Zora je".

Autori muzike, tekstova, aranžmana i muzičke produkcije su Mladen Vojičić Tifa i Goran Pršić Masni, a na albumu su radili i Elmir Imamović Elchi (bas gitara), Admir Dželmo, zvani Tetkin sin (bubanj), Omer Blentić Profesor (klavijature) i Nihad Rahić Nixon (gitare).

Album je sniman u periodu mart/april 2013. godine, u studijima Svjesna zajednica Sarajevo i RSL production Novo mesto.

CD novog albuma Mladena Vojičića Tife moći se od 25. aprila se kupiti na više od 800 prodajnih mjesta distributivne kompanije Tehnoprom, kao i online i direktnim narudžbima putem Sarajevodiska.