Muzika
3

"The World I Know": Velahavle i Vlado Džihan vode nas autoputevima Tokija

Klix.ba
Članovi sarajevskog benda Velahavle, poznati po eksperimentisanju sa muzičkim žanrovima, priredili su nam novo iznenađenje.

Numeru "The World I Know", koja se prvobitno našla na njhovom posljednjem albumu "What About Now?" sada slušamo u novoj verziji, u produkciji Vlade Džihana, člana poznatog dvojca Džihan&Kamien.

Pjesma je snimljena, mixana i masterizovana potpuno analogno u studiju Vlade Džihana u Beču.

"Dugo smo čekali priliku da sarađujemo sa Vladom Džihanom i izuzetno nam je drago da smo odabrali baš ovu pjesmu za našu prvu saradnju", kažu članovi benda Velahavle.

Novi videospot benda Velahavle vodi nas na petominutno putovanje autoputevima Tokija. Članovi benda su za potrebe pronalaska idealnog video uratka pregledali na hiljade snimaka sve dok nisu naišli na video u kojem se objekti pojavljuju u nevjerovatnoj sinhronizaciji sa ritmom nove numere. Autor snimka ustupio je materijale za potrebe videospota kojeg premijerno možete pogledati na našem portalu:

Članovi benda Velahavle trenutno rade na pripremi njihovog trećeg albuma koji će po svemu sudeći biti njihov prvi album u potpunosti snimljen na bosanskom jeziku.

Priča o bendu Velahavle započela je prije više od deset godina, kada se ekipa mladića iz iste ulice sastala kako bi svirali zajedno. No službeni početak ove muzičke priče članovi Velahavle računaju od izlaska prvog studijska albuma Reconnect koji je izdan 2005. godine, a kojeg su obilježila i imena producenta Kemala Okana i bugarske pjevačice Ralitse Kashove s kojom su sarađivali na pjesmi Prituri se planinata.

Sedam godina kasnije izlazi njihov drugi album "What About Now?" s osam novih pjesama, od kojih se izdvajaju hitovi poput "Inside Always Rains" i "Kolotechina". U posljednje tri godine Velahavle je publiku obradovao s nekoliko singlova poput Izgubi me ft. Adnan Šaran (Skroz) i "Idemo ludo, idemo jako", pjesme koja je ubrzo postala navijačka himna bosanskohercegovačkih reprezentacija.