Muzika
0

"The Shapeshifters" u petak u diskoteci "Boulevard"

Sarajevo-x.com
9. februara s početkom u 22:00 gosti diskoteke "Boulevard" će biti jedan od najpopularnijih svjetskih DJ dvojaca "The Shapeshifters", tvorci mnogih velikih hitova poput Lola's Theme, Back to Basics, Incredible i Sensitivity.

Iza imena "The Shapeshifters", krije se DJ dvojac Max Reich i Simon Marlin, koji su 2003. svojim hitom "Lola's Theme" pogodili savršenu mješavinu modernog zvuka i nostalgije, i osvojili prestižna mjesta na svim svjetskim klupskim i radijskim top listama. "Lola's Theme" je uz nametanje novih standarda dance sceni, dobila podršku i najzagriženijih pristalica house muzike. U verziji koja je ponudila i vokalnu izvedbu, fantastična Cookie, inače gospel pjevačica, i po riječima Maxa i Simona, jedina osoba na svijetu koja je uopste mogla otpjevati tako zahtjevne dionice, "Lola's Theme" osvojila je eter i plesne podije Velike Britanije.

Dvojac koji je Englezima vratio groove, sa svojom se uspješnicom zadržao nekoliko sedmica na prvom mjestu UK liste, a onda je i kontinentalni dio Evrope poželio da njihovi plesni podiji ožive u ritmu Shapeshiftersa. Odjednom su postali najtraženiji klupski program, a nakon ljetnih partyja i DJinga na Ibizi, za koje bi većina dala bogatstvo da im je prisustvovala, svi mediji su brujali o Shapeshifters dance fenomenu.

Krajem prošle godine, Shapeshiftersi su izdali svoju prvu mixanu kompilaciju "House Grooves", koja je zaslužila "thumbs up" svih prestižnih britanskih kritičara, i ono još važnije, natjerala ljude natrag na plesni podij. Aktuelni singl Shapeshiftersa nosi naziv "Back to Basics", a kao potvrdu uspjeha u 2004. zaslužili su i nominaciju za najbolj singl na Brit Awardsima.

"Lola's Theme" i "House Grooves" izdaje izdavačka kuća Nocturnal Goove koju je Simon pokrenuo zajedno sa suprugom Lolom. Lola je uostalom i tipičan primjer vječne inspiracije umjetnika, jer upravo su gramofonske ploče koje je slušala i njeno pjevušenje zaraznih melodija inspirisale Maxa i Simona za stvar koja im je preokrenula živote. Nocturnal Groove je kao izdavačka kuća u zadatak uzela redefiniranje britanske, a kako je krenulo, i svjetske house scene.

Line Up:

The Shapeshifters SrleOne

DJ Aljosha

  • Go Go Dancers & video