Sarajevski bend
270

The Loudest Silence objavio novi spot

Klix.ba
Sarajevski symphonic metal bend The Loudest Silence objavio je spot za pjesmu "The Loudest Silence", sa albuma prvijenca Aesthetic Illusion, koji će uskoro biti dostupan javnosti.

Bend koji je predstavljao Bosnu i Hercegovinu, ali i zemlje regiona, na prestižnom Wacken Open Air festivalu u Njemačkoj 2015. godine u okviru međunarodnog Wacken Metal Battle takmičenja završio je snimanje albuma još krajem prošle godine.

Sa više od 60 minuta muzike, The Loudest Silence je na albumu ugostio čak pet gostujućih muzičara iz raznih žanrova, dok je najprominentniji svakako Mark Jansen, frontmen velikog benda EPICA iz Holandije.

Album Aesthetic Illusion je i konceptualno djelo, obzirom da pjesme na svoj način govore o besmrtnosti ideja, snova, umjetnosti i ljubavi koje društvo ne prihvata, pa čak i osuđuje. Poruka albuma jeste da čovjek treba vjerovati u sebe, te da bez obzira na brojne prepreke koje mu se nađu na putu, treba težiti svojim snovima.

Pomenuti koncept dočaran je u spotu za pjesmu "The Loudest Silence" za koji je scenario napisao režiser Damir Bašić, prema konceptu Taide Nazraić. Spot je snimio Emir Džanan, a editovao Edvin Buturović.

Album je producirao bend. Miks potpisuje Mirza Ćorić, a mastering Audio InFunktion.

Bend The Loudest Silence su osnovali Taida Nazraić (vokal) i Denijal Ćatović (klavijature) još 2010. godine, u Sarajevu. Mirza Ćorić (gitara) i Džemal Bijedić (bas i bekvokal) im se pridružuju 2013., dok je Damir Sinanović – Bumbar (bubnjevi) u bendu od 2014. godine