Muzika
161

The Last Location uskoro izdaje novi album sniman u Sarajevu i Parizu

Klix.ba
Bend The last Location objavio je video teaser na kojem se mogu premijerno čuti sekvence pjesama koje će se naći na njihovom novom albumu.

Na novom albumu će biti sedam novih pjesama koje su momci iz benda snimali u studijima u Sarajevu i Parizu, a krajem mjeseca bend će objaviti i prvi single "Callin' my name".

Album je producirao francuski producent Dino Sirius poznat po radu sa Jason De Rulo, Hardwell, Zaz i drugim internacionalnim umjetnicima.

"Sretni smo što smo ovaj projekat na kojem smo intenzivno radili proteklih mjeseci priveli kraju. Proces snimanja i produciranja za nas kao autore i koproducente albuma je bio izazovan jer smo se trudili da napravimo korak dalje u odnosu na naš dosadašnji rad i stvorimo novi zvuk obogaćen novim formama aranžmana pjesama. Nadamo se da će se publici svidjeti novi album i naravno radujemo se susretima na budućim koncertima koje bend planira svirati ovo ljeto širom regiona", rekli su momci iz benda.

Interesantno je istaći da bend The Last Location sa novim albumom po svom sastavu postaje regionalni bend uzimajući u obzir da je vokal benda Petar Živković iz Novog Sada dok su ostali momci iz Sarajeva.