Muzika
0

The Last Location i Princess Krofne gosti koncerta "Prljavaca"

Klix.ba
The Last Location
The Last Location
Gosti koncerta kultnog zagrebačkog rock'n'roll benda Prljavo kazalište, koji će nastupiti u sarajevskom Domu mladih u subotu, 18. maja, pod pokroviteljstvom BH Telecoma, bit će sarajevski bend The Last Location i poznati sarajevski dječiji hor Princess Krofne.

Bend Last Location je petočlani progressive rock i punk sastav iz Sarajeva, kojeg čine Dino Džihić (vokal), Muhamed Latić (gitara), Edin Mucić (klavijature), Ahmed Latić (bas) i Mirsad Kočić (bubnjevi). Poznati su po pjesmama "To You I Belong" i "You Lied To Me", koje su, između ostalog, puštane na MTV Adriji i MTV Italy, te predstavljene na Bijenalu mladih umjetnika Evrope i Mediterana. Učestvovali su i u takmičenju Rat bendova, te tokom 2010. održali niz koncerata po Evropi, a trenutno rade na novom materijalu.

Poznati sarajevski dječiji hor Princess Krofne postoji već 20 godina, a od njegovog postojanja, kroz hor je prošlo preko 3.000 djece. U njemu danas aktivno djeluje 70 djevojčica i dječaka, u dvije grupe uzrasta od 4 do 20 godina. Pored autorskih pjesama za djecu osnivača i umjetničkog rukovodioca Zlatka Bostandžića, hor izvodi tradicionalne kompozicije BiH, kao i pop-rock kompozicije domaćih i stranih autora i izvođača. Na koncertu Prljavog kazališta će Princess Krofne izvesti njihovu pjesmu Moj bijeli labude, te pjesme Queena, Lare Fabian i Gibonnija.

Sarajevski koncert Prljavog kazališta, za kojeg vlada veliki interes, o čemu svjedoči i činjenica da je stotinu ulaznica koje su prošle sedmice ponuđene na web siteu www.ekupon.ba, vodećoj bh. stranici namijenjenoj grupnoj kupovini, rasprodane u rekordnom roku od dva sata, bit će prilika da “Prljavci” promoviraju svoj novi album "Možda dogodine", koji je objavljen 2012., i koji do sada nije imao koncertnu promociju u Sarajevu.

Podsjećamo da se ulaznice za koncert Prljavog kazališta i dalje mogu kupiti putem portala www.kupikartu.ba, kao i na svim Kupikartu.ba prodajnim mjestima – na platou KSC Skenderija, Ferhadiji, biletarnici BKC-a... Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti po cijeni od 15 KM, dok će na dan koncerta koštati 20 KM.