Slave 15 godina
0

The Frajle izdale album "Dnevnik duše" uoči turneje po BiH: To je kruna naše karijere

N. O.
Foto: Ana Banjac
Foto: Ana Banjac
Petnaest divnih godina proletjelo je u trenu za Natašu Mihajlović, Jelenu i Nevenu Buča, kao i za vjernu publiku ženskog trija "The Frajle".

Toliko je prošlo od njihovog osnivanja, a kako ljepše proslaviti jubilej nego novim albumom "Dnevnik duše" i početkom velike rođendanske regionalne turneje.

Posebnost na albumu, ističu, upravo je singl "Prijatelj". Koliko prijatelja može stati u jednu pjesmu? Sudeći prema novom hitu, cijela regija s tendencijom da se poruka ljubavi i prijateljstva prenese i puno šire u svijet.

"'Dnevnik duše' došao je kao kruna dosadašnje karijere i muzičkog iskustva, a pjesma 'Prijatelj' kao dragulj u toj kruni", rekla je Nevena Buča o singlu s novog albuma, na kojem su emocije i muziku Frajle udružile sa svojim prijateljima, eminentnim muzičarima - Sanjom Doležal, Sergejem Ćetkovićem, Adijem Šošeom, Lukom Basijem i Lozanom.

"Raditi s umjetnicima kakvi su oni, univerzalni je jezik muzike koji kao Frajle njegujemo posljednjih 15 godina. Naš jubilej slavimo s vjernom publikom, ali odlučile smo ići i korak dalje", podijeliti ga s našim dragim kolegama, rekla je Nevena Buča.

"Željele smo ovim albumom još jednom pokazati da se sve može kad se žene slože, te da podsjetimo da je muzika univerzalni jezik ljubavi, a mi samo svoje emocije pretačemo u note", dodala je Nataša Mihajlović, a treća Frajla Jelena Buča pokušala je objasniti koja je tajna njihovog uspjeha.

"Možda je naš najveći uspjeh to što su naši tekstovi vrckavi, životni, puni duha i emocije. Sve nove pjesme zapravo su život koji smo oblikovale u stihove. Jer nekad je smiješno, nekad tužno, ali je uvijek - naše i neponovljivo. Trajanje znači neku kvalitetu. Nama je muzika dala sve. I ljubav i odobravanje i publiku. A mi se odužujemo kroz nove pjesme i još bolje nastupe tokom ove godine na turneji koja je puna do posljednjeg mjesta", poručila je.

I upravo u emotivnom nastupu prošlo je predstavljanje "Dnevnika duše" u Novom Sadu, gdje su nastupile pred brojnim zvanicama, među kojima je bila i Tijana Bogićević, predstavnica Srbije na Euroviziji 2017. godine, kao i prošlogodišnja senzacija s Beovizije - Princ. Cijeli album pustile su publici i onima koji će to tek postati na službenom kanalu na YouTubeu, a muzičku priču "Frajle" nastavljaju na velikoj regionalnoj turneji, koja u sljedećih mjesec dana objedinjuje 20-tak gradova.

Neki termini za Bosnu i Hercegovinu već su poznati.

Tuzlanski BKC je na rasporedu 5. aprila, Kosača u Mostaru dan kasnije, a BKC u Sarajevu 7. aprila. Datumi za proljeće i ljeto i dalje se pune, a gdje god su kod nas nastupale, uvijek su doživjele lijepu povezanost i prijateljstvo s publikom svih generacija.