Novosadska pop senzacija
71

The Frajle će 26. maja nastupati u sarajevskom BKC-u, poznati i gosti iznenađenja

L. R.
The Frajle (Foto: Premier Media Group)
The Frajle (Foto: Premier Media Group)
Poslije dva izuzetno uspješna koncerta u Tuzli i Mostaru, The Frajle će 26. maja nastupati u sarajevskom BKC-u s početkom u 20 sati.

Tim povodom Sarajlije će uživati u najvećima hitovima popularnih Frajli poput "Ich liebe dich", "Fina", "Menjam dane", "Tamburaši" i "Štiklice", a jedna od njihovih pjesama posvećena je upravo glavnom gradu BiH.

The Frajle su ove godine na turneji i nastupi za ljeto se polako popunjavaju, što samo govori u prilog koliko su novosadske djevojke popularne u regionu te idealan izbor za dobru atmosferu i sjajnu zabavu.

Podsjetimo, The Frajle osvajaju publiku još od 2009. godine. Njihov muzički stil prožet je pop zvukom, swing ritmovima, panonskom melanholijom, ženskom duhovitošću, magičnim višeglasjem i originalnom interpretacijom.

Koncert u Sarajevu održava se u sklopu velike rođendanske regionalne turneje, a za 15. rođendan objavile su album "Dnevnik duše" kojeg smatraju krunom karijere. Na novom albumu Nevena i Jelena Buča i Nataša Mihajlović emocije i muziku su udružile sa svojim prijateljima, eminentnim muzičarima - Sanjom Doležal, Sergejom Ćetkovićem, Adijem Šošeom, Lukom Basijem i Lozanom.

Za veliko koncertno izdanje u Sarajevu, sprema se i posebna koncertna poslastica. Naime, gosti na koncertu u Sarajevu će biti Maya Sar i Neno Murić. Ulaznice za koncert dostupne su putem sistema kupikartu.ba.