Turneja počinje na Novom Zelendu
0

The Cranberries se novim albumom vraćaju na scenu

Sarajevo-x.com
Prošlo je deset godina od kada je legendarna grupa The Cranberries izdala album. Još su se 2003. godine povukli sa scene, a sada se vraćaju novim albumom "Roses" i svjetskom turnejom.

Sa fantastičnom pjevačicom Dolores O' Riordan na čelu The Cranberries su '90-ih godina prošlog vijeka stekli svjetsku slavu, a vjerovatno je najpoznatija njihova pjesma "Zombie".

O' Riordan kaže kako su 2004. godine osjetili da im je potrebna pauza, jer više nisu bili tako kreativni. Članovi grupe su se razišli, svako na svoju stranu. Tako se pjevačica preselila u Kanadu sa svojim sinom i tamo rodila još dvoje djece, a ostatak benda je ostao u Irskoj, odakle i potječu. Bend se htio vratiti na muzičku scenu još 2009. godine, kada su se sreli na proslavi na jednom od dablinskih univerziteta.

U međuvremenu Dolores je radila na svom drugom solističkom albumu, a njegova promocija se pretvorila u turneju od 107 koncerata širom svijeta.

Grupa je sada izdala novi album "Roses" koji se ove sedmice pojavljuje u prodaji, a njihova povratnička turneja će početi 15. marta na Novom Zelandu.