Muzika
0

Terra Folk prvi put u Sarajevu

Sarajevo-X
Terra Folk - najpoznatiji predstavnik Slovenije na world music sceni, po prvi put sarajevskoj publici će se predstaviti u Clubu Coloseum 15. i 16. oktobra.

Ova grupa koju čine Bojan Cvetreznik a.k.a. Bojan CV (violina, mandolina), Danijel Cerne a.k.a. Mystica (gitara), Marko Hatlak a.k.a Mark O'Tango (harmonika) i Janez Dovc a.k.a Harmon Iccone (kontrabas) dokazuju da Slovenija ima svoje adute u konkurenciji world musica.

Četvorica muzičara Terra Folka na svojim nastupima pružaju publici muzički doživljaj koji se ne zaboravlja lako.

Budući da i sami kažu kako je energiju i privlačnost njihove muzike najbolje osjetiti na svirkama uživo, oni koji posjećuju njihove koncerte s pravom očekuju dobru zabavu.

Ove je godine Terra Folk nagrađen nagradom publike, odnosno slušatelja trećeg programa Radija BBC za najboljeg world music umjetnika. Na listi nominiranih našli su se afirmirani muzičari poput Triloka Gurtua, Youssoua Ndoura, Khaleda i Natache Atlas.

Ova nagrada dovoljna je preporuka da ne razmišljate predugo treba li ili ne otići na koncerte koji će se u petak i subotu 15. i 16. oktobra održati u Coloseumu s početkom u 22:00.