|

Taylor Swift proglašena Billboardovom ženom decenije: Želim da moja muzika živi

Taylor Swift proglašena Billboardovom ženom decenije: Želim da moja muzika živi
23
Dž. L.
12.12.2019. u 18:49
11
komentara
23

dijeljenja
Taylor Swift proglašena Billboardovom ženom decenije: Želim da moja muzika živi Taylor Swift (Foto: Billboard)
Taylor Swift prva je dobitnica nagrade Billboardova žena decenije kojom će slavnoj američkoj pjevačici biti odata velika počast za sva djela koja ima iza sebe, i to uoči njenog 30. rođendana.
Swift je važila za jednu od najuspješnijih umjetnica svih vremena toko 2010-ih. Iako ima tek 30 godina, iza nje su brojna profesionalna dostignuća, uključujući i pet najboljih albuma prema ljestvici Billboard 200, pet singlova na broju jedan Billboardove Hot 100 liste, tri stadionske turneje širom svijeta te dvije nagrade Billboardova žena godine.

Pjevačici se također odaje čast i za angažman u zaštiti kreativnih prava, muzičkom obrazovanju, programima opismenjavanja, istraživanja raka, pružanje pomoći u katastrofama i podizanju inicijative Time's Up.

Taylor uživa u svojoj slavi već pola života. Prvi album koji je nazvala po sebi objavila je sa 16 godina, a potom i sa 20 godina drugi album naziva "Fearless" za koji je osvojila Grammyja za najbolji album 2010. godine, što je učinilo najmlađom dobitnicom ove nagrade.

Foto: Billboard Foto: Billboard


Kako su godine prilazile, Swift je naporno radila, što je danas čini jednom od najuspješnijih i najbogatijih pjevačica na svijetu. Ona je do sada prodala 37,3 miliona albuma, 95 puta pojavila se na prestižnoj muzičkoj ljestvici Billboard Hot 100, osvojila je 23 Billboardova priznanja, 12 nagrada country muzičke asocijacije, deset Grammya te odradila pet svjetskih turneja.

Njen najnoviji album "Lover" objavljen je u augustu ove godine, a donosi nešto drugačiju Swift nego ranijih godina. Pjevačica je i na ovom albumu pisala sama gotovo sve svoje pjesme.

Ipak, i pored slave, pjevačica se nedavno suočila sa neugodnom situacijom kada su joj menadžeri Scooter Braun i Scott Borchetta zabranili da izvodi hitove sa svojih starih albuma. Naime, njena bivša diskografska kuća prodala je njene ranije pjesme bez upućivanja pjevačicu u kompletnu situaciju.

Swift se i pored ovih problema nastavila boriti te je nedavno najavila kako će sve stare pjesme ponovo snimiti.

"Postoji snaga u tome što pišete svoju muziku. Svake sedmice dobijam desetak zahtjeva za korištenje 'Shake It Off' u reklami ili 'Blank Space' u nekom traileru filma, a svakom od njih kažem ne. Upravo razlog što ću snimati svoju muziku sljedeće godine je taj što želim da moja muzika živi i dalje. Želim da bude u filmovima, želim da bude u reklamama. Ali to želim samo ako je posjedujem", kazala je Swift za Billboard.

Foto: Billboard Foto: Billboard


I kada bi se ponovo vratila u dvadesete godine, pjevačica ističe da ne bi ništa mijenjala.

"Sve bih učinio potpuno isto. Čak i zaista teške stvari koje sam prošla naučile su me stvarima koje nikada ne bih naučila ni na bilo koji drugi način. Zaista cijenim svoje iskustvo, uspone i padove. I možda se to čini smiješnim, ali imam svoje prijatelje, koji me vole iz pravih razloga, imam porodicu, imam svog dečka, imam svoje obožavatelje i imam mačke", kazala je Swift.

Billboard će ove godine odati počast i brojnim drugim umjetnicama među kojima su Billie Eilish, Alanis Morissette, Brandi Carlile, Nicki Minaj te Desiree Perez, direktorica Roc Nationa.
Prijavi grešku


Komentari (11)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...