Muzika
0

Tarik Filipović pjeva za Davorina Popovića

Nezavisne novine
"Sarajevske kiše" naziv je pjesme koju će Tarik Filipović otpjevati 22. februara u zagrebačkoj Koncertnoj dvorani "Vatroslava Lisinskog" na koncertu "Da sam ja neko" posvećenom Davorinu Popoviću, pokojnom pjevaču legendarnih "Indeksa".

Biće to njegov prvi ozbiljni solo nastup iako je dosad snimio već dva dueta recitacije, koje nevoljko promoviše u medijima.

Prvi "Vrati se" popularni glumac i voditelj hrvatskog "Milijunaša" snimio je prije četiri godine s Mladenom Kvesićem, već pomalo zaboravljenim pjevačem koji se proslavio 1991. godine hitom "Mi smo garda hrvatska".

Na albumu "Crvene jabuke" "Oprosti što je ljubavna" iz 2005. Tarik i Žera pjevaju u pjesmi "Jedanaesta Božja zapovijed".

Dosad Tarik nije krio da mu je mikrofon drag, posebno u kasnim noćnim satima uz dobro raspoloženje, no dosadašnjih saradnji kao da se stidio.

Možda mu je ovaj treći pokušaj presudan, naročito zato što je i sam organizator večeri u "Lisinskom". On će se pobrinuti za umjetnički dojam, a producent priredbe je Tomislav Kašljević, njegov neizostavni pratilac na gotovo svim društvenim događanjima.

Obojica su trenutno u akciji traženja sponzora, a sve organizuju preko marketinške agencije FBI, koja posluje u sklopu firme "Haarlem".

Kašljević, uz Vanu, Masima Savića i Borisa Novkovića, posebno ističe Tarika kao glavno pjevačko iznenađenje večeri.