Muzika
0

Tango Story sa Stefanom Milenkovićem u BKC-u u petak

Sarajevo-x.com
Svjetski poznati virtuoz Stefan Milenković na violini, Marko Hatlaka na solo harmonci uz vokalno-instrumentalni Ansambl ArsTango u Sarajevu će 17. februara održati koncert "Priča o tangu - Tango Story", u organizaciji JU "Sarajevo Art".

Na koncertu će izvesti repertoar najpoznatijih i naljepših kompozicija za tango koje su napisali legendarni Astor Piazzola, Carlos Gardel, J. Carlos Caceres.

U ovom muzičko-scenskom eksperimentu uz strastvenu muziku, ples i priču publika će doživjeti atmosferu milonge, a karizmatičnog violinistu Stefana Milenkovića otkrit u novoj ulozi, u kojoj ga poznaju samo neki, kao pasioniranog tanguerosa.

ArsTango je projekt organizacije Asana iz Ptuja i izvrsnih akademskih solista jazz i klasične muzike, koje povezuje ljubav prema temperamentnoj argentinskoj muzici. Grupa najviše izvodi tango nuevo legendarnog Astora Piazzolle, kompozitora i virtuoza koji je zaslužan za popularizaciju i evoluciju tanga, ali se na njihovom repertoaru nalazi i stari hitovi tanga vieho. Surađuju sa međunarodno poznatim i renomiranim solistima.

Sastav čine Marko Korošec (gitara), Luka Herman Gaiser (kontrabas), Mladen Delin (klavir), Primož Vidovič (tenor), Ana Delin (sopran) i plesački par Mateja Juvan i Uroš Andić.

Vrhunski solisti i ansambl koji čine muzičari, iako po godinama mladi, ali vrlo zreli umjetnici i na svojim instrumentima međunarodno priznati muzičari, povest će publiku na putovanje od starog Tanga Vieha iz gostionica do Tanga Nueva - klasičnog savremenog tanga...

Konceptualno osmišljen odabir muzike nastale u posljednjih stotinu godina izražava ljubav, strah, mržnju, apokaliptično stanje sve do meditativne atmosfere.

Program: C. di Sarli, G.H. Matos Rodrigues, C. Gardel, J. C. Caceres, Orquestra Tipica-F. Canaro, C. du Soleil, A.Piazzolla, U. Rojko, R.G. - Fons/J. - L. Matinier

Prodaja i rezervacija ulaznica na telefon 216-167 ili na blagajni BKC-a.