Prostori koji pokreću
0

Tamburaški orkestar u Mostaru ispunio gradski park muzikom, edukacijom i veselim druženjima

G. Š.
(Foto: G. Š./Klix.ba)
Tamburaški orkestar Mostar s mladim mostarskim muzičarima u velikom gradskom parku je pripremio mini festival pod nazivom "Muzika za sve" i bogatim sadržajima okupio sve generacije građana u prirodnom ambijentu najvećeg hercegovačkog grada.

Mini-festival održava se u sklopu projekta Mostar - Prostori koji pokreću kojeg provodi People In Need, a finansira Vlada Ujedinjenog Kraljevstva i jedinstven je događaj u tom gradu.

Festival je ispunjen brojnim edukativno-muzičkim sadržajima s puno iznenađenja za djecu, mlade i one nešto starije generacije građana Mostara te gostiju.

Program je počeo u 17 sati muzičkom radionicom, a potom je uslijedilo upoznavanje s instrumentima, kreativni korelacijski izričaj muzike i likovnog uz djeci drage materijale i "švrljanja", ples uz moderatoricu i drugo.

Djecu i mlade s poteškoćama u kretanju dočekao je program pod nazivom "Floor-time" uz društvene igre i modernu muzika -motivaciju.

Nakon toga je održana muzičko-lutkarska predstava "Vuk i tri praščića", potom je nastupila prava muzička poslastica edukativnim koncertom tradicionalne, moderne i klasične muzike u izvedbi Tamburaškog orkestra Mostar i mladih mostarskih muzičara, pod vodstvom dirigentske palice Filipa Miloševića.