{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


VIDEO
/
Tamburaši po vašem ukusu u klubu Coloseum

S
14.10.2009. u 14:22
0
2
Tamburaši po vašem ukusu u klubu Coloseum
0
Tamburaši po vašem ukusu u klubu Coloseum
Krenuli su od želje da tamburu približe mladima, a završili tako što su četiri puta napunili veliku dvoranu zagrebačkog Doma sportova, dva puta Lisinski, pobjeđivali na festivalima u Požegi, Pitomači, Brodu, osvojili Porina za najbolji folk album, dobili Večernjakove Ruže popularnosti, Zlatnu pticu Croatia Recordsa za 100.000 prodanih nosača zvuka, obišli sve kontinente od Australije do Amerike, a sada gostuju u klubu Coloseum.
"Gazde" su tamburaši koje svi znaju i vole. Na muzičkoj sceni su se pojavili prije 10 godina i tada su izazvali najrazličitije komentare. Predstavljaju svojevrstan pomak u narodnoj muzici, koji rezultira odmakom od tradicionalnog, ne samo sviranja nego odjevanja i uopće pristupa sceni.

"Gazde" su donijele nešto novo na muzičku scenu. Odjeveni u kožne jakne, sviraju tambure znatno žešće nego je to uobičajeno.

Marko Bujanović, Damir Popović, Vladimir Kota, Silvio Šimunković, Mario Kršić i Robert Serić, vođeni Damirom Mikijem Mihovcem jasno daju do znanja da na tamburaškoj sceni nikad više neće biti po starom.

Publika ih je prihvatila, kritika je u početku bila suzdržana i zbunjena, a danas vrlo jasno izražava svoju saglasnost sa ovim vidom muziciranja.

Ulaz za ovaj događaj je 5 KM, a rezervacija mjesta u Areni uz konzumaciju hrane i/ili pića 30 KM. Pošaljite GAZDE na 091 31 17 04 i osvojite VIP mjesto u Areni (cijena poruke 0,35 KM + PDV).

Njihovim izdanjima i ovim novim talasom sviranja u narodnoj muzici danas se bave muzikolozi, ali i vi formirajte svoje mišljenje u Coloseum klubu 16.10. u 22 sata.


Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li gledati novu "Audiciju"?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: