Dva brata i sestra
105

Talentovana porodica Jovančić: Komponuju, pjevaju, snimaju i osvajaju nagrade

Piše: M. N.
Jovančić Family naziv je projekta koji su pokrenuli dva brata i jedna sestra iz talentovane porodice Jovančić. Đorđe (27), Marko (23) i Ana (15) pokrenuli su muzički projekt u okviru kojeg će komponovati, svirati, pjevati i sami snimati spotove. Javnosti su od ranije poznati i po drugim projektima.

"Jovančić Family je projekt koji će promovisati prave porodične vrijednosti, rad, trud i upornost troje mladih ljudi", kazali su nam.

Kroz videoblogove između različitih muzičkih sadržaja koje pripremaju saznat ćete kako su Đorđe, Marko i Ana došli do ove faze i kako je tekao njihov trnoviti put. Uložili su mnogo truda, vremena, energije i odricanja kako bi se obrazovali i radili ono što najviše vole. U svemu su im pomogli roditelji koji su im pružali podršku, vodili ih na probe, pomagali u obrazovanju i uložili u njih mnogo ljubavi.

Od BasicSa do projekta Jovančić Family

Đorđe je javnosti postao poznat kao član a capella grupe BasicS, a potom kao osnivač i direktor muzičke škole Basics, kompozitor i producent mjuzikala "Kralj Lav" i "Zaleđeno kraljevstvo". Dobitnik je priznanja "Dražen Ričl" za najboljeg mladog autora u BiH, koje mu je dodijelio AMUS, a kao kompozitor i aranžer dobio je niz drugih domaćih i međunarodnih priznanja.

Ana se pjevanjem bavi od treće godine, a sa pet je snimila prvu dječiju pjesmu kojom je pobijedila na dječijem festivalu kao najmlađa takmičarka. Pjevačke vještine usavršavala je s Aleksandrom Kovač i Jacquesom Houdekom. Svira klavir, a obrazovala se i na polju baleta i glume. Šira javnost je zna i po glavnim ulogama u spomenutim mjuziklima.

Marko je direktor MAUBiH videoprodukcije i ekspert je za audio-vizualnu umjetnost. Režirao je, snimao i montirao nekoliko igranih i dokumentarnih filmova te kao grafički dizajner dizajnirao više od 500 materijala među kojima su knjige i videoanimacije. Završio je srednju muzičku školu u disciplini solo pjevanje. Vanjski je saradnik Zabavno-muzičkog programa BHRT-a.

"Mojoj sreći nema kraja. Na ovaj projekt sam čekao 12 godina i sada je došlo pravo vrijeme da se isti i desi. Toliko smo radili sve ove godine, uzdizali se i padali, borili se trudom, radom, talentom i znanjem, a sada imamo dovoljno iskustva koje možemo pokazati. Ovo je projekt kojim želimo približiti publici ne samo našu muziku, nego i našu porodičnu priču o muzici koja nam je odredila živote. Oni koji su pratili moj dosadašnji rad znaju šta sam sve postigao i šta sam sve radio u dosadašnjoj karijeri, ali se često i pitaju kako sam uspio sve postići za tako malo godina. Evo prilike da saznaju. Želimo promovisati prave porodične vrijednosti, želimo promovisati mladost, želimo promovisati to da se u BiH može uspjeti radom, znanjem i trudom, želimo se nametnuti kao primjer mladim ljudima", rekao je Đorđe.

Učila od braće

Ana je kazala kako je najsretnija sestra na svijetu jer sve što zna o muzici i umjetnosti učila je od svoje braće. Odrasla je u umjetničkom okruženju i od malih nogu je išla na baletne predstave i operu. Ističe kako je sada dovoljno odrasla da se profesionalno može posvetiti ovom projektu koji joj je nešto najljepše u životu.

"Volim muziku, volim teatar, volim umjetnost i ne znam šta bih drugo u životu bolje radila od pjevanja, glume i plesa. U ovome sam najsretnija. Trenutno završavam osnovnu školu i javno ću govoriti o tome kako sam uspijevala biti odlična učenica svih devet razreda s prosjekom 5,0, a uporedo glumiti u teatarskim predstavama, putovati po Evropi, učestvovati na muzičkim festivalima i dodatno se obrazovati", kazala je Ana.

Prvi put ispred kamere

Za razliku od njih dvoje Marku je ovo prvi izlazak u javnost. On je sve protekle godine radio "iza zavjesa".

"Možete zamisliti koliko sam ponosan na brata i sestru i koliko vjerujem u ovaj projekt kada sam pristao da se fotografišem, snimam i da pjevam. Niko me za sve ove godine nije mogao natjerati na to jer sam bio sretniji iza kamere, ali moć i ljubav koje daje porodica mogu promijeniti sve. Sada uživam u cijelom ovom procesu i dajem sve od sebe, kao i Ana i Đorđe, da ponudimo ovaj projekt publici na visokim standardima produkcije", kazao je Marko.

Za početak su snimili dva covera - pjesmu "Sve bih", koju izvode Senidah i Atlas Erotika, te pjesmu "I'll never love again" koju izvodi Lady Gaga.

Poručili su kako publiku očekuju brojna iznenađenja, a u projektu će zapjevati i Marko. Talentovani trio možete pratiti na društvenim mrežama i YouTube kanalu.