{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Talentirani Mostarac Dino Šoše predstavio album prvjenac "Anhedonija"

Klix.ba
6.3.2018. u 20:25
406
18
Talentirani Mostarac Dino Šoše predstavio album prvjenac "Anhedonija"
406
 
Mostarac Dino Šoše se bh. publici predstavlja prvi put albumom "Anhedonija" koji sadrži 14 pjesama dobrog starog popa. Nema dileme da će mnogi zavoljeti njegove pjesme na prvo slušanje.
Kako pojašnjava bh. muzičar, trebalo je proći vremena da snimi album na kojem je pisao tekstove i muziku za svih 14 pjesama.

"Nekima je potreban psiholog kako bi im otkrio zašto su nešto rekli ili učinili. Meni je bila potrebna pjesma kako bih to isto razumio. Album 'Anhedonija' je dijelom autobiografski, a na njemu bi, da sam ga igrom slučaja izdao prije dvadesetak godina, bile tek dvije-tri pjesme. Život treba da se desi da bi se imalo o čemu pjevati", kazao je Dino.

Šoše je rođen u Mostaru, ali tokom rata je preselio i danas živi u Beču. Fizička odvojenost od podneblja jezika na kojem stvara ne predstavlja mu problem. Kako kaže, "klikom miša" se mjeri udaljenost.

Za pjesmu "Pola" snimljen je i videospot koji je radila agencija Kreativluk.

"Čovjek sam s juga, otud i ta durska melanholija u mojim pjesmama. Mi smo blizu mora, ali višak sunca i kamena čini nas melanholičnim. Od Šantića do Zostera, svi znaju kako istovremeno biti i veseo i depresivan", kaže Dino.

Bh. i regionalna muzička zvijezda Dino Merlin prokomentarisao je album "Anhedonija" rekavši kako je to autentičan rad talentiranog kantautora.

"Imao sam priliku i čast da poslušam Dinin album prvjenac. Veoma mi se dopada. Želim da dugo traje i donosi onu radost i ugodnost koju donosi lijepa umjetnost", istakao je Merlin.

Album ovog Mostarca prokomentarisala je i Maya Sar.

"Zrelost izražaja kantautora, lijepe melodije, neobičan stil pisanja i savremena produkcija čine cjelinu koju želite slušati iznova, otkrivajući svaki put nove detalje i poruke. 'Anhedonija' je jedinstven i nesvakidašnji album", rekla je Sar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: