Muzika
268

Takmičari iz BiH idu dalje: Amel, Magdalena i Faris odlični u prvoj emisiji uživo

Klix.ba
Dvanaest finalista regionalnog showa X Factor Adria večeras su se predstavili u prvoj emisiji uživo, a u nastavku muzičkog takmičenja gledat ćemo učesnike iz BiH Amela Ćurića, Farisa Pinju u bendu "9 control" i Magdalenu Bogić. Show je večeras napustila grupa Infinitas.

Infinitas i Angeline su imale najmanje glasova publike, pa su se morali "obračunati" u duelu nakon kojeg je žirin presudio u korist Angelina.

Veliku noć otvorio je Amel Ćurić sa pjesmom "Lud i ponosan", koju u originalu izvodi jedan od članova žirija Željko Joksimović.

Massimo Savić Amelu je poručio kako će on pokazati još dosta toga upravo zahvaljujući njegovom načinu pjevanja, dok je Aleksandra Kovač pozdravila Ćurića sa jednim kratkim "...raja si".

Već u drugom nastupu pojavile su se djevojke iz benda Angeline među kojima je do sada bila još jedna takmičarka iz BiH. Međutim, Milica Lojić iz nepoznatog razloga nije nastupila, a njene kolegice su izvele pjesmu "Lights" od Ellie Goulding.

Žiri je pored ohrabrenja uputio i kritiku članicama Angeline. Massimo je ukazao da bi one trebale gledati snimak večerašnjeg nastupa kako bi uvidjeli greške. Mentor Tonči Huljić također je primijetio prisustvo treme koja je za njega razumljiva.

Magdalena Bogić iz Jajca zapalila je binu uz pjesmu "Addicted to you" Tima Berglinga poznatijeg kao Avicii.

"Vokalno si spremna za sve ovo i ja ti želim dobar put ka vrhu", rekla je Aleksadra Magdaleni, a Tonči joj je zajedno sa Željkom uputio svu sreću u budućnosti.

Zadnji su nastupili momci iz benda 9 control među kojima je i Faris Pinjo. Oni su izveli numeru "Hipnotiziran" od Dine Dvornika.

Na kraju nastupa, žiri nije mogao da dođe do riječi od ovacija publike.

"Bili ste jako efektni, dišete istim plućima i to mi se dopada", rekao je Željko, a Massimo i Aleksandra su mogli samo da se slože da su bili dobri.

Spektakularnu večer uveličao je gost iz Skandinavije, Šveđanin Mans Zelmerlow koji će ove godine predstavljati svoju zemlju na ovogodišnjoj pjesmi Eurovizije, a X Factor je počastio svojom pesmom "Heroes".