Bilo je i suza
0

Takmičar showa "The Voice" emotivnom izvedbom pjesme "Ružica si bila" rasturio na audiciji

L. R.
Sergej Božić (Screenshot/Youtube)
Sergej Božić (Screenshot/Youtube)
Takmičar hrvatskog izdanja takmičenja "The Voice" Sergej Božić svojom izvedbom oduševio je sve prisutne u studiju, a publiku i neke članove žirija čak je i rasplakao.

Naime, 19-godišnji mladić iz Rijeke predstavio se pjesmom "Ružica si bila" Bijelog dugmeta, a već na prvi izgovoreni stih iznenadio je članove žirija.

Pjevačica Vanna bila je prva članica žirija koja se okrenula i dala svoj glas ovom talentiranom mladiću. Ubrzo nakon nje, svoj glas dao je i Damir Urban. Na kraju pjesme glasovima se pridružio i Dino Jelusić, dok ga je Davor Gobac nagradio aplauzom.

Njegova emotivna izvedba dirnula je članove žirija. Vanna je u jednom trenutku i zaplakala te brisala suze svojom haljinom, dok su Damir Urban i Dino Jelusić bili na rubu suza.

"Čovjek nas je iznenadio sa svime. Rijetko mi se desi u životu da me neko ovako razoruža. Ovo je razlog zašto sam ja zapravo pristao doći u ovakvu emisiju. Ti si razlog zašto vjerovatno ova emisija i postoji. Moram ti još samo jednu stvar reći. U ovom slučaju je sasvim svejedno koga ćeš izabrat k'o mentora. Ti si poseban, imaš svoju priču", rekao je Urban.

Nakon brojnih komplimenata, mladi Riječanin za svog mentora izabrao je Vannu, poručivši da misli da njegovo srce stvarno pripada njoj.

Kako je naveo u svom predstavljanju prije izvedbe, završio je srednju muzičku školu na odsjeku za solo pjevanje, a istovremeno se bavi klasičnim pjevanjem i pop muzikom.

Podsjećamo, četvrta sezona hrvatskog izdanja popularnog takmičenja "The Voice" počela je jučer, a pored starih članova žirija Vanne i Davora Gobca, timu su se pridružili Dino Jelusić i Damir Urban, koji su zamijenili Ivana Dečaka i Massima.