Brit Awards
0

"Take That" najbolji britanski band, Rihanna najbolja strana pjevačica

Sarajevo-x.com
Foto: Press Assoc.
Foto: Press Assoc.
Nakon 17 godina čekanja, britanska grupa "Take That" osvojila je priznanje za najbolji band u Velikoj Britaniji, na sinoćnjoj dodjeli muzičkih nagrada - Brit Awards u londonskoj O2 areni.

Boyband "Take That" prvi prvi put je nominovan 1993. godine, no tada im je izmakla nagrada. Nakon velikog povratka, sinoć su, predvođeni pjevačem Robbiejem Williamsom, ipak primili nagradu za svoj dugogodišnji trud i rad.

Britansku muzičku nagradu, koja je ekvivalent Grammy nagradama, osvojili su i "Mumford & Sons" i to za najbolji album godine u Velikoj Britaniji. Riječ je o albumu "Sigh No More".

Najboljom britanskom pjevačicom proglašena je Laura Marling, dok je laskavu titulu najboljeg britanskog pjevača ponio Plan B, poznat i kao Ben Drew.

Tinie Tempah je kući otišao s dvije nagrade. Naime, dobio je priznanje za najbolji britanski singl - "Pass Out", a reper, čije je pravo ime Patrick Okogwu, proglašen je i najperspektivnijim britanskim muzičarem.

I grupa "Arcade Fire" osvojila je dvije nagrade i to za najbolju međunarodnu grupu i za najbolji međunarodni album, odnosno za album "The Suburbs".

Mladi pjevač Justin Bieber osvojio je nagradu za najperspektivnijeg međunarodnog pjevača, dok je ljepotica s Barbadosa, Rihanna, proglašena najboljom međunarodnom pjevačicom. Titulu najboljeg međunarodnog pjevača ponio je Cee Lo Green.

Dobitnik ovogodišnje nagrade kritičara je Jessie J.