Novi hit "Greatest Day"
0

Take That na dodjeli MTV EMA

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
MTV Networks International je danas objavio da će na megaspektaklu EMA 08 u Liverpoolu nastupiti i veliki povratnici Take That. MTV-eve Europe Music Awards (EMA) možete gledati i u četvrtak, 6. novembra u 21 sat iz Liverpool Echo Arene u neposrednom prenosu na programu MTV Adria.

Take That su prvi put na MTV-u nastupili 1994. godine, na prvoj dodjeli MTV-evih Europe Music Awards uopće, pod Brandenburškim vratima u Berlinu, gdje su i primili nagradu za najbolju grupu. Na 15. dodjeli se Take That vraćaju, nakon velikog povratka 2006. godine i prošlogodišnje rasprodane turneje The Beautiful World Tour.

Take That će svojim nastupom u Liverpoolu na najbolji mogući način najaviti izdavanje albuma The Circus (1. decembra 2008.), dugo očekivanog nasljednika devetostrukog platinastog Beautiful World. Prvi hit 'Greatest Day' će biti prvi put ekskluzivno predstavljen upravo u Liverpoolu!

"Riječ je o historijskom trenutku dodjele nagrada“, kaže Richard Godfrey, izvršni producent, i nastavlja riječima: "Take That su bili dio prve dodjele nagrada MTV EMA, i naravno, više nego prigodno je da se ponovo predstave i na petnaestoj dodjeli.“

Grupi Take That će se na pozornici u Liverpoolu pridružiti već potvrđeni: Beyonce, P!nk, Duffy, The Killers i Kid Rocku, a u ulozi voditeljice prvi put se predstavlja sve omiljenija Katy Perry.

"Imamo zaista lijepe uspomene iz 1994. godine i prve MTV-eve nagrade EMA, i naravno da nam je čast što nas je MTV 14 godina kasnije ponovno pozvao na tu veličanstvenu manifestaciju, ovog puta u Liverpool! Drago nam je što ćemo se vidjeti tamo!“ dodali su članovi Take That.

U konkurenciji za nagradu 'Europe's Favourite Act' naravno i dalje je naš predstavnik Elvir Laković Laka, koji ima jaku konkurenciju i kojem će dobro doći svaki glas. Trenutno među najboljih pet spadaju: Finley (Italija), Nightwish (Finska), Leona Lewis (Velika Britanija), Emre Aydin (Turska) i Shiri Maimon (Izrael).

  1. novembra bit će noć veselja i neka se veseli i Laka, a s njim i naša regija – glasajte za svoje favorite na www.mtvema.com.