|

VIDEO
/
Tajči se vraća na scenu, u Zetri pjeva 21. oktobra

Tajči se vraća na scenu, u Zetri pjeva 21. oktobra
0
S
Sarajevo-x.com
17.2.2011. u 14:32
57
komentara
0

dijeljenja
Tajči se vraća na scenu, u Zetri pjeva 21. oktobra
Sjećate li se slatke plavuše sa kraja '80-ih i početka '90-ih godina prošlog vijeka, koja vam se smiješila sa televizijskih ekrana i naslovnica svih novina dok je pjevala hitove "Hajde da ludujemo", Bube su u glavi" ili "Smokvica"?
Tatjana Matejaš, poznata pod nadimkom Tajči, u oktobru se vraća na veliku scenu povratničkim koncertom u Zagrebu, a planira i obilazak ostalih velikih gradova širom bivše Jugoslavije.

Djevojka koja je bila pop ikona u bivšoj Jugoslaviji nastupit će uz pratnju benda iz Nashvillea, a navodno će koncerti biti rađeni u vrhunskoj produkciji. Turneja će se održati pod nazivom "Ludujmo sa dušom".

"Nakon dugogodišnjeg izbivanja i nakon mnogih poziva da se ostvari ovakav koncert, upravo se sada poklopilo nekoliko ključnih situacija - klinci su veći, moj rad vani mi dopušta i vrijeme i podršku američkih saradnika da se napravi jedan dobar muzički događaj, izgradile su se lijepe arene, veseli me saradnja sa starim saradnicima i naravno odaziv fanovima koji me već dugo nagovaraju preko Facebooka za jedno ovakvo druženje", kazala je na pres-konferenciji Tajči.

Tajči je novinarima ispričala kako je neugodno iskustvo "natjeralo" da napravi koncert u Zagrebu, a potom i u ostatku nekadašnje zajedničke države.

"Prije par mjeseci sam prvi put u životu napravila mamogram, a kada su stigli rezultati nazvala me je moja doktorica i rekla mi da bi bilo dobro da napravim biopsiju. Kako mi je 2006. godine od raka preminuo otac, napisala sam pet stvari koje bi željela napraviti ukoliko rezultati biopsije ne budu dobri, a na prvom mjestu je bio koncert u Hrvatskoj. Rezultati su na kraju bili dobri, ali ipak sam odlučila napraviti svih pet stvari sa svoje liste i tako je sve krenulo", objasnila je Tajči, prenosi Dnevnik.hr.

Tajči je vrhunac karijere doživjela nastupom na Eurosongu 1990. godine u Zagrebu sa pjesmom "Hajde da ludujemo".

Rat je prekinuo njenu karijeru, a bježeći od ratnog vihora Tajči je stigla do Sjedinjenih Američkih Država, gdje je upoznala Matthewa Camerona s kojim se vjenčala 2000. godine i dobila tri sina.

U Los Angelesu je pokušala pronaći svoje mjesto na muzičkoj i filmskoj sceni, ali je neke od uloga odbila jer su zahtjevale skidanje odjeće. U međuvremenu se posvetila pjevanju crkvenih pjesama. Prije tri godine je objavila album "Need A Break".

Jugoslovenska Marilyn Monroe u našem glavnom gradu nastupit će 21. oktobra u olimpijskoj dvorani J. A. Samaranch - Zetra.

Prijavi grešku


Komentari (57)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...