Muzika
0

T-Mobile INmusic festival postao član Youropea

Sarajevo-x.com
T-Mobile INmusic festival postao je član asocijacije najvažnijih festivala u Europi – Yourope – i time još jednom potvrdio svoj međunarodni status.

Među 56 najvećih evropskih festivala koliko ih okuplja ova asocijacija od sada se nalazi i T-Mobile INmusic festival. To je prvi hrvatski festival uključen u ovu prestižnu asocijaciju koja okuplja poznate evropske festivale kao što su Download, Roskilde, Frequency, Nova Rock, Benicàssim, Exit, Open'er, Rock Werchter, T In The Park, Pukkelpop, Pinkpop i drugi.

Nakon nominacije za The European Festival Awards u kategoriji Best Medium Sized Festival i ulaska u uži izbor među deset najboljih srednjih festivala, uvrštavanjem u članstvo Youropea T-Mobile INmusic festival dobija još jedno međunarodno priznanje u 2010. godini.

Yourope - The European Festival Association - osnovana je 1998. godine, a trenutno broji 56 članova, među kojima i neke od najvažnijih festivala u Europi. Svi članovi Youropea su posvećeni poboljšavanju radnih uvjeta, zdravstvenih i sigurnosnih pitanja te ekološke osvještenosti evropske festivalske scene, kao i promociji razmjene muzičkih talenata. Sveopći cilj Youropea je saradnja i razmjena iskustava sa svim evropskim područjima koja bi mogla imati koristi od zajedničkog pristupa. Yourope je partner osnivač European Talent Exchange Programm (www.etep.nl) i European Live Music Forum (www.elmf.eu). U saradnji s Virtual Festivals pokreće evropski festivalski portal eu.virtualfestivals.com i nagradu European Festival Awards.