Klub Papaya na Zrću
0

VIDEO / Swedish House Mafia i Tiesto izazivaju neviđen interes

Sarajevo-x.com
Trenutno najveća svjetska DJ atrakcija Swedish House Mafia te DJ sa najviše titula na svijetu, Tiesto, u sklopu MTV DJ Mag Festivala (od 10. do 13. avgusta 2011.) te Desperados Festivala (od 17. do 21. avgusta 2011.) u klubu Papaya na popularnoj plaži Zrće izazivaju neviđeni interes svjetske publike i medija.

Da će i ova sezona biti uspješna te da će se višestruko uloženi trud u promociju isplatiti, dokazuju naredna dva festivala koja su pred nama. Naime, Novaljski klub Papaya samo će u ove dvije sedmice posjetiti preko 30.000 gostiju, i to u sklopu dva ljetna festivala - MTV DJ Mag Festival (od 10. do 13. avgusta 2011.) te Desparados Festivala (od 17. do 21. avgusta .2011.).

Gosti iz čak 80 zemalja posjetit će popularnu plažu Zrće ponajviše zbog gostovanja najvećih DJ idola današnjice, Swedish House Mafije i Tiesta.

Swedish House Mafia danas su sinonim house muzike. Najpoznatiji švedski muzički proizvod u zadnjih deset godina suvereno drži tron muzičke industrije, a iza zaraznih ritmova trojca zvanog Swedish House Mafia stoje velikani produkcije: Steve Angello, Axwell i Sebastian Ingrosso.

Umjetnost koju stvaraju u studiju pojedinačno predstavljaju na svjetskim festivalskim i klupskim pozornicama čitave zemaljske kugle. Prilika da ih vidite skupa u sastavu Swedish House Mafia je jako rijetka, a počašćene su jedino najpoznatije svjetske destinacije poput Miamija i Ibize.

Na toj karti nezaobilaznih destinacija od pretprošle godine stoji i zastava kluba Papaya. Prošlogodišnjem nastupu Swedish House Mafie u Papayi je svjedočilo više od 5.000 gostiju iz cijelog svijeta.

Organizatori preporučuju da ne propustite jedinstveni doživljaj čuvene trojke. Oni su kreatori i vladari svjetske house scene. Muzički moguli MTV i DJ Mag posebno za ovaj događaj napravit će festivalske reportaže koje će obići etere svijeta muzike.

Tiesto je i dan danas najtraženije DJ ime svijeta. Prvi je svjetski muzički velikan koji je 2007. godine na plažu Zrće u klub Papayu doveo 5.000 gostiju iz 52 zemlje. Tiesto je uvelike zaslužan za današnji svjetski renome plaže Zrće, te je umjetnik čiji je prvi nastup u Papayi popratilo čak 100 medija iz cijelog svijeta.

Sve do njegovog prvog nastupa 2007. godine plaža Zrće nije bila tako razvikana i popularna destinacija kao što je to danas. Slobodno možemo reći da je Tiesto zaslužan popularizaciji DJ scene i festivala u Hrvatskoj, a sve do pojave njega bilo je nezamislivo vidjeti DJ intervjue ili najave istih u dnevnim listovima, magazinima ili TV-u.

Do nedavno bio je jedini DJ i producent koji je uzastopno tri godine zaredom proglašavan najboljim DJ-em svijeta, a jedino je DJ ime koje se našlo na prestižnoj Billboardovoj listi najplaćenijih svjetskih turneja, uz bok velikanama kao što su U2, Metallica, Lady Gaga, Bon Jovi, AC/DC i drugi.

Prema najpopularnijem magazinu Mixmag Tiesto je ove godine proglašen najboljim DJ-em svih vremena. Festivali na kojima Tiesto gostuje diljem svijeta mjesecima su unaprijed rasprodani, te redovito nose titulu najboljih klupskih zabava.