Muzika
85

Svjetski plesni parovi u oktobru donose tango u Sarajevo

Klix.ba
Sarajevski plesni klub Aster u Saradnji sa iMTM poziva na Sarajevo Tango Fusion plesni performans koji će 17. oktobra biti održan u popularnom sarajevskom klubu "Studio 1" sa početkom u 20 sati.
Sarajevo Tango Fusion ima za cilj kreirati novu plesnu platformu koja ne egzistira u BiH i otvoriti perspektive za dalje školovanje novih profila stručnjaka u plesnoj disciplini tango. Također, ovaj plesni event predstavlja temelj za osnivanje Sarajevo Tango Festivala, koji će svake godine okupljati vrhunske plesače iz cijelog svijeta.

Senzacionalne plesne koreografije izvest će Brenno Marques & Eva Icikson (Argentina), Laszlo Budai & Andrea Pirity (Mađarska) Dejan Stošić & Sanja Štulić (Srbija) te domaćini eventa, plesači Vedran Marčeta, Samra Mlinar Mandić, Valentina Vavra kao i Aster plesni ansambl.

Specijalno za performans nastupit će Tarik Mulaomerović i Adnan Pacoli, omiljeni i popularni X Factor dvojac, koji će svojom jedinstvenom izvedbom jedne tradicionalne pjesme iz bh. muzičke baštine upotpuniti večer plesnih koraka od tradicionalnog tanga do modernih izvedbi kao i fuzije tanga sa drugim plesovima.

Karte po cijeni od 15 KM i 20 KM će biti u prodaji na blagajni BKC-a od 28.09.2015. godine, a prvih četrdeset kupaca će uz kupovinu karata dobiti gratis školu tanga u plesnom klubu Aster u trajanju od mjesec dana.

Plesni klub Aster osnovan je 1986. godine, od kada aktivno kreira plesne događaje u BiH, a je tvorac je i realizator najpoznatijih plesnih projekata kao što su Sarajevo Salsa Kongers i Maturantska parada.