Dugo iščekivani
10

Svjetska muzička scena: Znate li čiji albumi stižu do kraja 2020. godine

L. K.
Mnogi popularni muzičari ove će godine prekinuti pauzu od snimanja i obradovati fanove novim albumima, a stranica Rolling Stone zabilježila je nekoliko onih za koje publika ima najviša očekivanja.

Početkom 2019. godine, Bruce Springsteen naglo je prekinuo pauzu koja je trajala više od deset godina i napisao nekoliko tekstova za novi album. Objasnio je da je prikupio dovoljno materijala da njegov bend može snimiti novi album, a kako su ideje za tekstove dolazile same. Nije specificirao kada bi album mogao izaći, ali je njegov producent Ron Aniello rekao kako bi novi materijal svjetlo dana mogao ugledati u toku 2020. godine.

Miljenik tinejdžerica, Justin Bieber, povukao se sa scene, oženio i posvetio porodici. Posljednji album objavio je prije više od dvije godine, a u intervjuu za Vogue 2019. godine objasnio je kako se osjeća stresno pri samoj pomisli da mora snimati muziku: "Radim i uspješan sam otkako imam 13 godina, tako da baš i nisam imao priliku da pronađem sebe u svemu tome". Posljednje dvije pjesme koje je objavio su "Yummy" i "I Don't Care", a nedavno je najavio novi album koji će biti mnogo drugačiji od onih koje je snimao do sada.

Reper Drake također je na listi onih koji namjeravaju objaviti novi album u tekućoj godini. U svojim intervjuima objasnio je kako sada ima novi pristup snimanjima i pisanju muzike, govoreći kako često pravi pauze između snimanja kako bi uživao u životu s porodicom i prijateljima: "To čini moju muziku dosta boljom, a moj radni dan dosta produktivnijim. Naučio sam uživati".

Album na koji se vjerovatno najduže čekalo je onaj Rihannin, koji je fanovima obećan za prošlu godinu, ali će biti objavljen tek ove. Prema prvim informacijama, album se zove "R9", a pjevačica je na ovom materijalu radila duže od godinu i po, objasnili su producenti.

Nevjerovatna Adele najavila je album pod nazivom "30" koji će svjetlo dana ugledati ove godine u septembru. Osim nje, fanovi Halsey, Tame Impale i Dua Lipe također će moći uživati u novim pjesmama svojih omiljenih muzičara. Kesha i Selena Gomez su 2020. otvorile s novim albumima "High Road" i "Rare", dok će Lady Gaga tek odlučiti koji joj mjesec najviše odgovara za objavu novog materijala. No, sigurna je da je u pitanju 2020. godina.

The Killersi, The Weeknd, The 1975, Ozzy Osbourne, Green Day i Hayley Williams također će počastiti publiku novim pjesmama do kraja ove godine, najavljuje Rolling Stone.