Muzika
0

Svi « U Pokretu » - EXIT 2006

Sarajevo-x.com / EXIT
EXIT je jedan od najvećih socioloških i kultoroloških fenomena koji su zahvatili Jugoistočnu Evropu. U živopisnoj slici tvrđave iz osamnaestog vijeka pored Dunava se svake godine u julu održava festival koji koji okuplja preko 55.000 ljudi.

akon šest izuzetno uspješnih festivala, EXIT je postao internacionalno poznat i priznat pokret, a samim tim i sinonim za najveće muzičko dešavanje u jugoistočnoj Evropi. Od forme studentskog protesta, velikom popularnošću i nevjerovatnom medijskom promocijom, festival je uspio da se pozicionira kao institucija koja kreira muzičke trendove, koje slijede stotine hiljada ljudi širom svijeta.Iggy Pop, Garbage, Moloko, Cypress Hill, Massive Attack, Underworld, Fatboy Slim, Roni Size, Stereo MC’s...su samo neka od imena koja su obilježila istoriju festivala. Punim jedrima Exit uplovljava i ove godine na 07 festival po redu, predstavljajući logičan nastavak EXIT tradicije sa nevjerovatnih 25 bina na kojima nastupaju: Kelis, The Cardigans, David Guetta, Franz Ferdinand, Billy Idol, Dave Clarke, Him, Pet Shop Boys, The Cult, Junior Jack and Kid Creme i mnogi drugi .

Jedno je sigurno, da će početkom jula ove godine Novi Sad ponovo biti epicentar dobre i kvalitetne zabave. Novina koju vam ove godine Festival donosi jeste kampanja “U Pokretu”. Cilj kampanje je da se mladim ljudima širom regiona prenese energija EXIT-a i približi priča koja od 2000. godine nastaje u Novom Sadu.

Prvi event je održan u Zagrebu a ono što nas očekuje je Ljubljana, Banja Luka, Sarajevo i Skoplje. EXIT na svim eventima zastupa zanimljivu kombinaciju lokalnog, regionalnog i svijetskog sa mnoštvom vrhunske zabave uz priliku za nabavku ulaznica po nižoj cijeni, osvajanju nagrada...

Posebna poruka EXIT tima ove godine dolazi BiH, u kojoj se EXIT zahvaljuje BH posjetiocima na najvećoj posjećenosti među zemaljama regiona te šalje veliki broj besplatnih ulaznica i vouchera sa kojima možete postati dio EXIT ekipe. Vidimo se na tvrđavi ;)