Muzika
143

"Svi smo sanjali da letimo ko Mirza": Predstavljena pjesma posvećena bh. legendi

Klix.ba
Pjesma posvećena velikanu bh. košarke Mirzi Delibašiću Kinđetu večeras je premijerno predstavljena na BHRT-u.

Pjesmu "Mirza" su izveli Mladen Vojičić Tifa, Zlatan Fazlić Fazla i Dražen Žerić Žera, a njena premijera upriličena je na godišnjicu Delibašićeve smrti.

Autor Fazla pretočio je životnu priču velikog sportiste i velikog čovjeka u numeru o zlatnim vremenima uz poruku "Nek ti vjetar odnese našu pjesmu do Kuće slavnih".

Spot je snimljen uz podršku BHRT-a i korištenje bogatog arhivskog materijala koji se čuva u ovoj kući. U snimanju su učestvovali Fazla, Tifa, Žera i Zabavni orkestar MP BHRT-a, a tom prilikom Fazla je za Klix.ba izjavio: "On je bio naš idol, kasnije naš prijatelj i ovo je bio način da ga se sjetimo i ukažemo novim generacijama na to šta i ko je bio Mirza Delibašić. Okupili smo se da se sjetimo prijatelja i ostavimo jednu pjesmu koja će, siguran sam, živjeti dugo i bit će u funkciji edukacije novih generacija".

Dodao je kako je Mirza Delibašić jedini pravi sportista kojeg smo imali, te kako je osvojio sve što se moglo osvojiti za 46 godina - svjetska prvenstva, evropska prvenstva, olimpijske igre, klupsko prvenstvo Evrope, interkontinentalni kup sa Real Madridom i završio je na kraju u Kući slavnih.