Reakcije na Reginin nastup
0

Svi oduševljeni 'vojnicima ljubavi'

Sarajevo-x.com
Nakon što je u sinoćnjem specijalnom programu „BH Eurosong show 2009“ sarajevska grupa Regina premijerno izvela pjesmu „Bistra voda“ sa kojom će na ovogodišnjem Eurosongu braniti boje naše zemlje, stigle su i prve reakcije.

Prošlogodišnji predstavnici na Eurosongu koji se održao u Beogradu, Mirela i Laka, dali su punu podršku svojim nasljednicima, za koje vjeruju da će postići dobar uspjeh u ruskoj prijestolnici.

„I ja i Laka mislimo da imaju jako kvalitetnu pjesmu, a dopada nam se njihov cjelokupni imidž. Smatram da će dostojno predstavljati našu zemlju i vjerujem da će ostvariti dobar nastup u Moskvi“, kazala je Mirela Laković, koja je sa bratom Lakom predstavljala našu zemlju sa pjesmom „Pokušaj“.

Još jedna predstavnica naše zemlje na Eurosongu Maja Tatić oduševljena je našim predstavnikom na Eurosongu.

„Pjesma je jako lijepa, oduševio me cijeli taj koncept, stajling i mislim da će jako dobro proći“, kratko je prokomentarisala.

Šef delegacije BH Eurosonga Dejan Kukrić ističe da je „Bistra voda“ ozbiljna i snažna pop pjesma, kvalitetna u produkcijskom, muzičkom i aranžerskom smislu.

„Mislim da će ovogodišnji spoj rock grupe i pop pjesme biti puni pogodak za uspjeh u Moskvi. Moram istaći da je sinoćnji show bio samo naznaka onoga možemo očekivati od naših predstavnika na nastupu na samoj manifestaciji. Bend je uložio svu svoju kreativnu i profesionalnu energiju, koju će publika 12. maja znati prepoznati“, rekao je Kukrić.

Kukrić vjeruje u siguran prolazak u finalnu večer, jer kako je istakao, BiH nastupa u prvoj polufinalnoj večeri sa zemljama koje su tradicionalno naklonjene našim predstavnicima.

„Ovogodišnja grupa definitivno nam ide u koristi, što nije bio slučaj sa Lakinim nastupom. U grupu su Švedska, Turska, Njemačka, a posebno nam je drago što su sa nama Crna Gora i Makedonija, zemlje u kojima je grupa Regina posebno popularna, tako da ćemo sigurno biti njihov favorit“, objasnio je Kukrić.