Muzika
0

Svekar Amy Winehouse tražio bojkot njenih albuma

FENA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Svekar pjevačice Amy Winehouse izjavio je u utorak da bi njeni fanovi trebali prestati kupovati njene albume kako bi je prisilili da traži pomoć za odvikavanje od droga.

Giles Fielder-Civil izjavio je da Winehouse i njegov sin, Blake Fielder-Civil, "prezrivo negiraju" svoje zdravstvene probleme. Izjavio je kako vjeruje da je par koristio kokain, crack i heroin.

"Mislim kako oni vjeruju da su rekreativni korisnici droga i da sada drže srtvari pod kontrolom. Očigledno, oni su ovisnici", izjavio je Fielder-Civil za BBC radio.

Kazao je kako bi joj fanovi trebali poslati poruku da "njena ovisnost i njeno ponašanje nisu prihvatljivi".

"Možda je vrijeme da prestanu kupovati njene albume. To je mogućnost, poslati joj tu poruku", izjavio je Fielder-Civil.

Winehouse (23) izgradila je reputaciju snažnog soul vokala i stvorila je imidž ovisnice o alkoholu i drogama. Njen najnoviji album "Back to Black" zauzeo je vrhove britanskih top-lista i stvorio je hit singl "Rehab".

Njen otac izjavio je, ipak, kako bi bojkot napravio malo dobrog.

"Ljudi se drže za slamku. Samo je jedan način da se izađe iz toga, a za sve koji imaju iskustvo s drogama jedini način je, ne da ih sankcioniramo, ne da ih zaključamo, nego da dođu do tačke kada dotaknu dno i kažu 'ne želim to učiniti nikada više'", izjavio je Mitch Winehouse za BBC.

Zabrinutost za zdravlje pjevačice porasla je otkako je prebačena u bolnicu u ovom mjesecu zbog "teške iscrpljenosti" i provela je kratak period u institutu za rehabilitaciju. Ona je otada otkazala niz britanskih koncerata i odgodila je turneju po SAD-u i Kanadi.

Prošle sedmice novine su obvjavile slike Winehouse i Fielder-Civila krvavih i u modricama, očigledno nakon tuče u londonskom hotelu.

Američki tračerski web site perezhilton.com objavio je da je primio tekstovne poruke od Winehouse u kojima negira da je Fielder-Civil odgovoran za njene ozljede.

"Blake je najbolji čovjek na svijetu. Nikada ne bismo naškodili jedno drugome. Porezala sam se nakon što me je zatekao u našoj sobi kako radim s drogama, i sasvim prirodno, nisam bila dovoljno dobra za njega. Izgubila sam drogu, a on mi je spasio život", navodi web site riječi Winehouse.

Giles Fielder-Civil je izjavio kako bi diskografska kuća Winehouse, Island, trebala biti "više proaktivna u pomaganju paru da se popravi" i sugerirao je da pjevačici ne bi trebalo dodijeliti nijednu nagradu dok ne popravi ponašanje.

"Ne bismo trebali poticati njenu ovisnost dajući joj takve nagrade", izjavio je on.

Island se nije mogao odmah kontaktirati radi komentara.