Maya Sar po povratku u Sarajevo
0

Švedska zaslužila pobjedu, ostalo bi se dalo komentirati, ali ne ovdje

Piše: A. Dž.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Predstavnica Bosne i Hercegovine na ovogodišnjem Eurosongu Maya Sar danas se vratila u Sarajevo nakon dvosedmičnog boravka u glavnom gradu Azerbejdžana Bakuu, domaćinu Eurosonga.

Iako su iza nje dvije naporne sedmice svakodnevnih proba i odrađena dva nastupa, u polufinalnoj i finalnoj večeri, umor na Mayinom licu se nije vidio. Vrijeme provedeno u Bakuu joj je, kaže, proletjelo kao preko noći.

"Odmah po dolasku smo imali raspored proba i profesionalno smo pristupili tome. Mogu, u ime cijelog tima, reći da su impresije pozitivne. Veoma smo zadovoljni rezultatom, prvenstveno prolaskom u finale. Nastavili smo tradiciju BiH da se uvijek dobro plasira u finalu. Zadovoljna sam svojim nastupom i mogu reći da je to bilo na najvišem mogućem profesionalnom nivou", kazala nam je Maya.

Šveđanka Loreen je, prema mišljenju naše predstavnice, zasluženo odnijela pobjedu.

"Švedska je bila jedan od mojih favorita i generalno najposebnija je i pjesma i nastup i sama interpretatorka. Nije mi uopće žao što je pobijedila s obzirom na prethodne godine kada je evrovizijski kliše uzimao maha i primat kod pobjedničkih pjesama", ističe ona. Hrvatska predstavnica Nina Badrić, s druge strane, nezasluženo je ispala u drugoj polufinalnoj večeri, smatra Maya.

Na naše pitanje da prokomentira nedobijanje poena iz evropskih zemalja od kojih smo navikli dobijati bodove, Maya Sar kaže:

"Nisam imala uvid u bodovne liste tako da ne mogu to komentarisati. Znam sigurno da nismo bili dio talova. Poene koje smo dobili, dobili smo za zaslugu tog nastupa, koji je bio takav kakav jeste".

Bosna i Hercegovina se na kraju plasirala na 18. mjesto, što je jedan od najlošijih plasmana u posljednjih 15 godina. Ipak, naša ovogodišnja predstavnica kaže da je pjesma "Korake ti znam" puno kvalitetnija nego mnoge koje su se našle u top 10 ove godine.

Na pitanje da prokomentira prve tri pjesme odgovara: "Prvo definitivno zasluženo. Ostalo bi se dalo komentirati, ali ne ovdje".

Na Sarajevskom aerodromu sreli smo i dizajnericu Selmu Berisalić, koja je zaslužna za Mayinu crnu haljinu. Iako umorna, priznaje da je zadovoljna načinom na koji se BiH predstavila u Bakuu, ali i samim domaćinima, koji su za svaku pohvalu.