Gradska arena Zenica
0

Sve spremno za veliki koncert Halida Bešlića

Sarajevo-x.com/ZEDA
Halid Bešlić dijeli autograme (Foto: ZEDA)
Halid Bešlić dijeli autograme (Foto: ZEDA)
Sve je spremno za veliki koncert narodne zvijezde Halida Bešlića u zeničkoj Areni, za prvi dan Ramazanskog bajrama. Bit će to prvi njegov veliki koncert nakon teške saobraćajne nesreće 10. marta, u kojoj je teško povrijeđen.

"Ovo je moj novi početak. Sjećam se kada sam se probudio iz kome sin Dino mi je dodao telefon, a na vezi je bio Dino Merlin, koji je tu veče pjevao u Areni. Publika je skandirala moje ime. Suze su mi same krenule. Rekao sam da ću svoj prvi koncert kada ozdravim održati u Zenici i svoje obećanje ispunjavam. U petak smo održali generalnu probu i siguran sam da ću publici pružiti ono što od mene očekuje", kazao je Bešlić novinarima okupljenim u Zenici.

I pored insistiranja novinara, Bešlić nije želio otkriti imena svojih specijalnih gostiju. Ipak, novinarima se povjerio da će među gostima sigurno biti pop zvijezda Kemal Monteno.

Subotnje popodne Bešlić je u Konzumovom objektu u TC Džananović dijelio autograme i fotografisao se sa fanovima. Za Zenicu ga, veli, vežu jako lijepe uspomene. Prisjetio se svojih početaka osamdesetih godina kada je u ovom gradu, u nekadašnjoj Robnoj kući "Beograd" za samo jedan dan prodao dvije hiljade ploča albuma "Neću, neću dijamante" sa autogramom.