Muzika
0

Sve spremno za koncert Dine Merlina

NINA
Sve je spremno za veliki koncert Dine Merlina na stadionu Koševo. Početak koncerta zakazan je za 20:30, a kako bi se izbjegle velike gužve, ulazi stadiona za posjetioce će biti otvoreni od 15:00.

Postavljanje scene čija površina premašuje 300 metara kvadratnih, te razglasne, rasvjetne i video opreme, koja do sada još nije bila korištena u Bosni i Hercegovini, završeno je jučer. Postavljeni su i veliki ekrani na sceni i sa strane bine.

U Sarajevo su već doputovali gosti koncerta koji su sinoć na Koševu održali i generalnu probu. Edo Zanki, Arjinder Singh Kang, Gani Tamir, Char, Nina Badrić, Željko Joksimović, Ivana Banfić, te članovi orkestra Kempa samo su neki od učesnika koncerta na kojem će se predstaviti i Predgrupa iz Gračanice, Emir & Frozen Camels, te Emina Zečaj i Mehmed Gribajčević.

Standardna postava pratećeg benda Dine Merlina koju čine Dino Šukalo (gitara), Mahir Sarihodžić (klavijature), Mahir Sulejmanović (MC), Amar Češljar (bubnjevi i udaraljke), Adnan Busuladžić (klarinet), Dalibor Marinković (bubnjevi), Ena Đapo (bekvokal), pojačana je Melikom Hadžić (violina), Almirom Hukelićem (buzuki), te Nerminom Puškarom i Majom Hadžić koji će nastupiti kao prateći vokali.

Kako saznajemo od organizatora, u subotu će manja količina ulaznica biti puštena u prodaju za posjetioce koji na koncert dolaze iz gradova u kojima pretprodaja nije bila organizirana. Ulaznice će se moći kupiti ispred stadiona Koševo od ranih jutarnjih sati, a za sigurnost posjetilaca ovog dugo očekivanog događaja, brinut će 1.000 redara i pripadnika policije.

Za 31. juli meteorolozi najavljuju razvedravanje i noć bez padavina, a Dino Merlin kaže kako je sve spremno za ovaj susret pod otvorenim nebom: "U subotu ćemo imati pun stadion. Ponosan sam i zbog toga što ću igrati evo po drugi put na terenu na kojem su igrali velikani poput Pelea, Papeta, Osima, Musemića i Bono Voxa. Ja samo Boga molim za lijepo vrijeme."