Red Bull RapLika
17

Sve je spremno za večerašnji hip hop spektakl u Zetri

D. B.
Kucnuo je trenutak koji su ljubitelji hip hopa i RnB-a čekali: večeras će u Sarajevu biti održano veliko regionalno finale Red Bull RapLike, nakon kojeg slijedi Brown Sugar RnB Special Edition party. Dvorana Zetra u potpuno drugačijem ruhu dočekuje najbolje regionalne freestylere. Članovi žirija Saša (TBF), Frenkie, Kendi, Rade (High5) i Almir (Dubioza kolektiv) će pored dijeljenja pravde svojim nastupima dodatno zagrijati atmosferu, a organizatori su pripremili još niz iznenađenja.

U sarajevskoj Zetri se ovih dana neumorno radilo kako bi dvorana dobila potpuno drugačiji izgled za večerašnji okršaj najboljih balkanskih hip hop improvizatora. Vrhunska produkcija, najbolji majstori za rasvjetu i audio sisteme, centralni dio dvorane pretvoren u nesvakidašnji prostor za event, specijalni audio-vizuelni efekti i video projekcije - sve to nagovještava zaista spektakularnu atmosferu večeras.

Za krunu kralja regionalnog freestylea boriće se Tzre, Mleeksa, Sultan (upao umjesto Loco Morrocca iz Srbije koji je bio spriječen da dođe) i Usce iz Hrvatske, Bubi i Samuraj Krek iz Srbije te Nyca i Sokol iz Bosne i Hercegovine.

Oni su jučer pristigli u Sarajevo i prošetali gradom, imali su priliku da vide lokaciju na kojoj će večeras nastupati i bili su više nego oduševljeni onim što su vidjeli. Sinoć su obavili i žrijebanje parova dvoboja i redoslijeda kojim će nastupati.

Nihove nastupe će ocjenjivati žiri sastavljen od velikih imena regionalne hip hop scene: Saša Antić (TBF), Frenkie, Kendi, Rade (High5) i Almir (Dubioza kolektiv). Voditelji programa su Stihomir Klepić i Čika Gagara iz popularnih Helem Nejse, a za muzičku podršku i beatove zaduženi su DJ Soul i Merakoon.

Svaki od članova žirija, kao i voditeljski dvojac, večeras će također svojim nastupima počastiti publiku i podići atmosferu. Frenkie, Kontra i Indigo će premijerno izvesti prvi singl sa svog nadolazećeg albuma „20/20“, snimanog u Los Angelesu, a postoje nagovještaji da Almir sprema iznenađenje sa voditeljima Stihijem i Gagarom. Organizatori su pripremili još nekoliko iznenađenja, koja za sada nisu željeli otkrivati.

U 21 sat, kad se otvore vrata Zetre, prvo što će goste dočekati jeste zvuk specijalnog izdanja popularnog Brown Sugar RnB partyja, koji će se nakon takmičenja nastaviti odmah po proglašenju pobjednika. Odlična zabava će, uz dobro poznate domaćine DJ Soula i Merakoona, trajati do ranih jutarnjih časova.

Za oba eventa vrijede iste ulaznice, kojih je preostalo još malo, a mogu se kupiti u cafe baru Opera u Sarajevu po cijeni od 10 KM (u cijenu je uključena konzumacija - jedan Red Bull), gdje se uz svaku kupljenu ulaznicu dobije i jedna pozivnica. Karte se na ulazu u Zetru mogu kupiti po cijeni od 10 KM, bez uključenih dodatnih pozivnica.

Sve informacije i vijesti dostupne su na www.redbull.ba, te na Facebook profilu i zvaničnoj stranici takmičenja.