Red Bull RapLika
27

Sve je spremno za večerašnji hip hop okršaj u Sarajevu

Klix.ba
Kucnuo je čas da se osam najboljih bh. freestyle repera sretnu licem u lice i kroz verbalne dvoboje odluče ko od njih najviše zaslužuje da ponese titulu prvaka i izbori plasman u regionalnom finalu Red Bull RapLike 2018.

Večeras u 21 sat u sarajevskom klubu Underground ljubitelje hip hopa očekuje prava poslastica: bh. takmičenje u okviru Red Bull RapLike, najvećeg regionalnog takmičenja u freestyle repanju.

Publiku će na samom početku večeri dobrom muzikom zagrijati DJ Toshi Domaćin iz Helem nejse ekipe, a onda će na scenu stupiti MC Nuha, 2Cheif, Trispa, Phona, Normala, Rapsod MC, Geko i Sokol - osam MC-ijeva koje je žiri izabrao među brojnim prijavaama pristiglim iz cijele BiH.

Oni će u verbalnim borbama jedan na jedan demonstrirati svoje umijeće hip hop improvizacije, pokušavajući da impresioniraju sudije i publiku svojim rimama smišljenim na licu mjesta. Svi imaju isti cilj: osvojiti laskavu titulu kralja bh. freestylea i plasirati se u regionalno finale Red Bull RapLike 2018.

Njihovu vještinu će ocjenjivati žiri u sastavu: Kontra, Stoposto i Brano (Dubioza kolektiv), voditelji će biti Stihomir i Gagara iz Helem nejse, a muzičke podloge i beatove na koje će se repati biraće Indigo.

Pobjednik, pored titule, kao nagradu dobija beat, snimanje, miks i produkciju pjesme u studiju DB u Sarajevu, kod Kolaterala i Shtuke.

Publika u Undergroundu večeras će imati priliku da uživa i u nastupima poznatih imena sa hip hop scene. Pozornicu će između betlova preuzimati Kontra i Frenkie, Helem nejse te Stoposto s gostima Black Berizom i Katarzom. A zabava se ne završava proglašenjem pobjednika, jer nakon takmičenja slijedi after party na kojem će za dobru atmosferu zadužen biti Indigo.

Vrata Undergrounda večeras se otvaraju u 20 sati, a ulaz u klub se vikendom naplaćuje 2 KM.

Za sve vijesti i informacije, pratite web stranicu i Facebook profil takmičenja.