Muzika
0

Sve je spremno za drugi HILLton fest

Sarajevo-x.com
Počelo je odbrojavanje do drugog HILLton festa koji će se održati 15. i 16. jula u Kiseljaku na pomoćnom stadionu NK Kiseljaka.

Uz glavnu zvijezdu Edu Maajku, koji nastupa u subotu 16. jula od 22 sata, na HILLtonu će nastupiti i Baga Sound, OTG Crew, Balkan's HiFi, DJ Ismix, DJ Zuba…

Pored muzičkog dijela festivala, gosti će se u dnevnim terminima moći zabaviti i na Street art festu koji će biti organiziran kod Osnovne škole "Kiseljak". Na Graffiti jamu će se crtati na zidu dužine 20 metara, a tema grafita bit će Kiseljak i HILLton.

Također, na istoj lokaciji će biti postavljen i Skate park gdje će svoje umijeće pokazati skateri i roleri iz cijele BiH.

Ulaznica za petak, 15. jula, košta 5 KM, a za subotu, 16. jula, 7 KM. Ulaz na Street art fest je besplatan.

HILLton fest je ove godine postao dio projekta Heineken music summer, kao jedan od najvećih ovogodišnjih muzičkih događaja u BiH, na kojem će se također moći učestvovati u velikoj nagradnoj igri čija glavna nagrada je put u Split na koncert Faithlessa, 12. augusta 2011.

U saradnji s glavnim sponzorom Street art festa, organizovana je Burn energy drink nagradnu igru u kojoj svi učesnici mogu osvojiti vrijedne nagrade. Detaljnije informacije o nagradnoj igri potražite na Facebook grupi HILLton festa.