Muzika
8

Sutra u amfiteatru Doma mladih Konvoj i Last Location

Klix.ba
Na desetom koncertu u okviru Muzičke scene Kaktus, koji će biti održan sutra, u petak, 07. juna u amfiteatru Doma mladih, nastupit će poznata sarajevska grupa Konvoj te mladi sarajevski sastav Last Location.

Ulaznice za ovaj događaj koštat će 10 KM, u što je uračunata i konzumacija pića u iznosu od 2 KM. Koncert će započeti po završetku prijenosa utakmice Litvanija – BiH.

Sarajevska grupa Konvoj postoji od 1988. godine. U novembru 1995. snimaju prvi album Sa vremenom koji izlazi 1997. godine. Iste godine Konvoj je održao prvu veliku turneju u BiH. Slijede albumi Bez razlike (1998),Varijante i dumine (1999) i Pun mjesec (2004). Bend kojeg čine Hamo Salihbegović (solo gitara, back vokal), Nedžad Merdžanović (vokal, gitara), Haris Varajić (bas gitara) i Bojan Crnogorac (bubnjevi), nedavno je predstavio novi single – O slobodi.

Bend Last Location je petočlani progressive rock i punk sastav iz Sarajeva, kojeg čine Dino Džihić (vokal), Muhamed Latić (gitara), Edin Mucić (klavijature), Ahmed Latić (bas) i Mirsad Kočić (bubnjevi). Učestvovali su i u takmičenju Rat bendova, te tokom 2010. održali niz koncerata po Evropi, a trenutno rade na novom materijalu.

Podsjećanja radi, projekat Muzička scena Kaktus pokrenut je sa namjerom oživljavanja tradicije nekadašnjeg kultnog kluba Kaktus, koji je do 1992. godine egzistirao u sklopu Doma mladih i gdje su svoje prve nastupe imali brojni, danas etablirani bh. izvođači.

Nakon nastupa bendova Konvoj i Last Location, u okviru Muzičke scene Kaktus nastupit će Jala, Bubba Corelli, Chi, Nedura i Šonn, Edo Maajka, Frenkie i Strava škola, te Kablovi i Jaje na oko, dok će na posljednjem koncertu, kojim će 5. jula biti završen ciklus koncerata Muzičke scene Kaktus, nastupiti bendovi Punkt i Unplugged Plug.

Sponzori projekta Muzička scena Kaktus su Sarajevsko pivo, Coca-Cola i Jaegermeister, a medijski partneri su Antena Sarajevo, Klix.ba i Sarajevo Navigator.