Muzika
0

Sutra počinju probe učesnika "Evrovizije"

FENA
Delegacije zemalja učesnica predstojećeg takmičenja za "Pjesmu Evrovizije", koji će nastupiti u okviru prvog polufinala 20. maja, stižu danas, a već sutra bit će organizovane probe i pres-konferencije prvih 13 izvođača.

PR menadžer "Evrovizije" Aleksandar Radoš kazao je da će probe svih učesnika trajati do 18. maja, a nakon toga počinju generalne probe koje će moći pratiti svi koji su kupili karte za te događaje.

Do 18. maja bit će organizovane 92 konferencije za novinare koje će akreditovane medijske kuće moći pratiti iz novootvorenog Pres centra u Centru "Sava" za koji organizatori tvrde da je najveći pres- centar u historiji "Evrovizije".

Radoš je istakao da je "prvi put pres-centar organizovan na tri nivoa, s desetak prostorija namijenjenih akreditovanim novinarima i fanovima, kao i delegacijama koje će držati pres-konferencije".

Osigurano je više od 300 kompjutera, a novinari će izvještaje moći slati i iz sale za odmor, restorana, sale za konferenciju, iz bilo kog prostora u Centru "Sava" zahvaljujući bežičnoj konekciji, objasnio je Radoš.

Na ulazu u pres-centar nalazi se infopult gdje se novinari prijavljuju i gdje dobijaju boksove u kojima će im delegacije zemalja učesnika ostavljati potreban materijal.

U blizini su "intervju zone", jedino mjesto gdje će novinari moći uzimati izjave i raditi intervjue, a postavljeno je i više od 100 ekrana s tri kanala preko kojih će novinari pratiti šta se dešava u "Beogradskoj areni" i pres-sali.

U Centru "Sava" smještene su i ambulante, restorani, a na trećem nivou je veliki videozid na kome će akreditovani novinari pratiti "Evroviziju", pošto pravila ovog takmičenja propisuju da je medijima zabranjen pristup u halu gde se održavaju polufinala i finale.

Akreditovano je više od 2.500 novinara i više od 1.000 fanova za ovu "Evroviziju". Očekuje se, kako tvrdi Radoš, rekordan broj gledalaca - više od 300 miliona.

"Ovo takmičenje je historijsko po mnogo čemu.Pored toga što imamo dva polufinala, imamo i rekordan broj učesnika - 43 zemlje, a iz Beograda ćemo prvi put poželjeti 'dobro veče' Azerbejdžanu i San Marinu", naglasio je.

Iz oba polufinala, 20. i 22. maja, u finale odlazi po 10 izvođača koji će 24. maja nastupiti zajedno s osnivačima "Evrovizije" - Velikom Britanijom, Njemačkom, Francuskom, Španijom te zemljom pobjednicom prošlogodišnje "Evrovizije" Srbijom.

Bina je spektakularna, veličine 500 metara kvadratnih, a na plafonu se nalazi 70 tona rasvjete. Agregati za struju jačine šest megavata nabavljeni su iz Holandije.