Camp Nou
0

Sutra počinje spektakularna turneja grupe U2

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
U utorak, 30. juna, počinje najiščekivaniji muzički događaj godine - turneja nazvana "360° tour" irske grupe U2 koja će se po brzini prodaje ulaznica i izgledu pozornice, te veličine produkcije upisati u historiju.

Obožavatelji su napokon dočekali i taj trenutak - samo jedan dan preostao je do početka turneje "360° tour" benda U2 na stadionu Camp Nou u španskoj Barceloni.

Već danima obožavatelji iz svih dijelova svijeta, kojima je stvar prestiža biti na prvom koncertu, opsjedaju stadion da bi napokon u utorak u 21 sat prisustvovali historijskom trenutku - početku najspektakularnije turneje u historiji produciranja koncerata.

Slike nevjerojatno velike pozornice pozornice koja će u središtu imati okrugli rotirajući dio obišle su svijet, a ono što fanove najviše zanima je s kojom će pjesmom Bono i njegov bend započeti koncert.

U2-ova "360° Tour" turneja obuhvatit će 14 evropskih gradova, a početkom septembra seli se na američko kopno. Dugogodišnji direktor U2-ovih nastupa Willie Williams ponovno je sarađivao s arhitektom Markom Fisherom koji je za U2 već odradio turneje Elevation i Vertigo, kako bi kreirali inovativni dizajn pozornice od 360° koji će gledateljima sa svih pozicija priuštiti nesmetani pogled na bend i pružiti neponovljivo koncertno iskustvo.