Ulaz besplatan
0

Sutra počinje Live Stage Music Festival, u Sarajevo stižu regionalne muzičke zvijezde

I. S.
Turistička zajednica Kantona Sarajevo Visit Sarajevo i STAGE Production predstavili su nadolazeći Live Stage Music Festival, koji će Sarajlijama i svim posjetiocima našeg grada ponuditi tri dana najbolje zabave uz koncerte regionalnih muzičkih zvijezda.

Čak 20 vrhunskih muzičkih sastava nastupit će na platou ispred Skenderije od 28. do 30. jula. Ulaz na sva dešavanja je besplatan.

"Hvala svima koji će u narednim festivalskim danima poslati najljepšu sliku nas i našeg Sarajeva. Ponosan sam što je Turistička zajednica KS postala brend u kreiranju dobrog sadržaja. Live Stage Festival je najava jedne od najboljih ljetnih sezona u našem gradu, a line up samog festivala nam govori o kakvom kvalitetu se radi. Slika koju namjeravamo poslati iz našeg grada u naredna tri dana pokazat će kakvo je Sarajevo zaista - grad muzike i filma.

Ovom prilikom pozivam sve građane Bosne i Hercegovine i sve turiste da posjete #Sarajevo i da zajedno uživamo u najboljoj muzici na Live Stage Festivalu, a ulaz je potpuno besplatan za sve", poručio je Kenan Magoda, predsjednik Turističke zajednice KS, najavivši intenzivan nastavak aktivnosti i bogatih dešavanja u Kantonu Sarajevo u narednom periodu, u prvom redu Sarajevo Film Festival.

Festival počinje sutra (četvrtak) koncertima velikih grupa Bajaga & Instruktori, Grupa Bolero i Atomsko Sklonište, a publiku će prethodno zagrijati mlade nade sarajevske muzičke scene Napad Panike & Vremenske Nepogode - Live STAGE Festival i Alain.

U petak će publika imati priliku uživati u muzici grupa Crvena Jabuka band, Psihomodo Pop i Konvoj, čijim nastupima će prethoditi svirke koje nam spremaju Moca i Biznismeni, Crveni udar, Srklet i COEM.

Subota je rezervisana za nastupe legendarnih Partibrejkersa, Bombaj štampa i Zona Iskljuchenja, a za dobru zabavu pobrinut će se i Poslednji Let - Post Rem - Rock Groznica - Samo Srce - Live STAGE Festival i 20DD.

Samir Avdić, ministar kulture i sporta KS i Benjamina Karić rođ. Londrc, gradonačelnica Grada Sarajeva, naglasili su važnost podrške organizaciji ovakvih događaja koji promovišu kulturu i pozicioniraju Sarajevo kao regionalni centar dobre zabave, muzike i sporta.

Damir Petrinić, direktor Centar Skenderija Sarajevo iskazao je zahvalnost organizatorima i najavio slične sadržaje značajne za razvoj muzičke scene u Sarajevu i BiH.

Adnan Mundžić, direktor Stage Productiona i muzičari Bruno Langer (Atomsko sklonište), Miroslav Bartulica (Bolero), Nedžad Merdžanović (Konvoj) i Dženan Hadžović (Zona isključenja) pozvali su sve ljubitelje dobre muzike da budu dio Live Stage Festivala i naredna tri dana uživaju u istinskom muzičkom spektaklu!