Promoter negira navode o bolesti
0

"Sutra bih mijenjao svoje tijelo za Michaelovo"

Sarajevo-x.com
Michael Jackson
Michael Jackson
Nakon za obožavatelje nimalo radosne vijesti da će koncerti povratničke turneje Michaela Jacksona biti prolongirani, počele su špekulacije da je slavni kralj popa to učinio zbog lošeg zdravstvenog stanja. Ipak, promoterska kuća AEG Live negira tu vijest.

Predsjednik AEG-a Randy Phillips, čovjek koji ovih dana ima jako puno posla, opovrgao je te navode rekavši da oni nemaju "apsolutno ništa" sa zdravstvenim stanjem pop zvijezde.

"Sutra bih mijenjao svoje tijelo za njegovo", dodao je Phillips. "On je u izvrsnoj formi."

Fanovi koji su o prolongiranju koncerata u Londonu obaviješteni e-mailom dobili su informaciju da su promjene datuma određene kako bi svi prisustvovali "jednako kvalitetnom nastupu i zabavi".

Prvi od 50 zakazanih koncerata Jacksona u londonskoj O2 areni sa 8. jula pomjeren je na 13. juli. Tri ostala koncerta neće biti održana prije marta iduće godine.

Odluku o prolongiranju donijeli su pjevač i njegov menadžer, obojica perfekcionisti po prirodi, ističući kako ekipa nema dovoljno vremena da uvježba sve potrebno za nastup.

Phillips je negirao i navode o tome kako se strahuje za stanje 50-godišnjeg Jacksona koji, prema pisanju tabloida, ima rak kože i umire od te bolesti.

"On je magnet za izmišljene priče", kaže promoter. "Ne umire od raka."