Zanimljiva čestitka
70

Superar Cadenza obilježava 250. rođendan velikog Ludwiga van Beethovena

Klix.ba
Povodom 250. godišnjice rođenja jednog od najvećih kompozitora svih vremena, Ludwiga van Beethovena, udruženje Superar u BiH je priredilo zanimljivu čestitku.

"Djevojke iz našeg omladinskog hora Superar Cadenza su uspjele u kućnim uslovima snimiti audio materijal troglasnog aranžmana poznate 'Ode radosti', što je koja je jedna od javnosti najpoznatijih Beethovenovih muzičkih tema", navodi se u saopćenju udruženja Superar.

Osnovna ideja i koncept iza video spota za Superarovo vidjenje Ode radosti jeste univerzalna poruka koju je i sam Beethoven prenosio: "Šta nam donosi istinsku radost i kako je dijelimo sa drugima?".

"U kadrovima prekrasnih prirodnih ljepota naše zemlje, vedrog neba, muzike, slikanja, umjetnosti i iskrenim osmijesima. Jedan od osnovnih principa rada Superara jeste i činjenica da želimo osnažiti našu djecu i omladinu na slobodno izražavanje njihovih emocija, ojačati njihovo samopouzdanje kroz kreativne procese i u teškim uslovima osigurati da imaju postignuća kroz zajednički timski rad", pojasnila nam je generalna direktorica udruženja Superar u BiH, Klaudija Bilić-Selmanović.

Audio i video "Ode radosti" su zajednički rad Superar nastavnika Dujmović Ivana i Ploskić Nermina, uz saradnju umjetničke direktorice Superar u BiH udruženja, Alme Karić.