Sarajevski bend
119

Sunday Stories publiku poziva na posljednji ples ljeta uz spot "Moon and Sky"

L. K.
Sarajevski sastav Sunday Stories objavio je novi dugoočekivani spot za pjesmu "Moon and Sky" koja je prvobitno objavljena 2017. godine.
Gotovo dvije godine poslije, Željko Božić, Slovenac, čiji se talenat i uspjeh kao koreografa i plesača prožima do Los Angelesa, kontaktira Sunday Stories sa željom o ostvarivanju zajedničke saradnje, na šta su Storievci sa poštovanjem i radošću pristali, te nedugo zatim i finaliziraju snimanje spota, za čiju je montažu i produkciju bio nadležan Eldar Muhić.

Priča spota nas uvodi u predivni svijet poznate dječije igre, plesom do stolice. Nakon što Sunday Stories ispada iz igre, vidimo Božića i slovenačkog plesača Miljana Nojiča kako se bore oko posljednje preostale stolice. Na samom kraju ovog rasplesanog boja, Nojič i Božić odlučuju odbaciti stolicu i jednostavno, zajedno, plesati.

Sama priča spota je ispunjena metaforom i izuzetno zahtjevnim plesnim koracima, koji su naizgled predstavljeni kao lagana dječija igra. Kako smo do sada i navikli od Sunday Stories, uvijek je prisutna poruka o ljepoti različitosti, pomirenju razlika i pozivu na uživanje u životu, muzici i plesu.

Moon and Sky autorica, Nina Babić, kriva je za muziku i stihove pjesme "I need you not to like me, I only earn respect, when people come and people leave, one only has regret", dok su svi članovi aktivno radili na aranžmanu.