Pretrpio moždani udar
255

VIDEO / "Sunce tebi, sunce meni" pjevaju prijatelji u znak podrške Šobiću

Klix.ba
Miladin Šobić
Miladin Šobić
Grupa crnogorskih muzičara obradila je pjesmu "Sunce tebi, sunce meni" u znak podrške velikom kantautoru Miladinu Šobiću, koji je nedavno pretrpio moždani udar.

Miladin Šobić je 30. januara primljen u Klinički centar u Podgorici, gdje je operisan i smješten na Odjel intenzivne njege. Prema navodima ljekara, njegovo zdravstveno stanje je stabilno, ali ali mu je život i dalje ugrožen.

Njegovi prijatelji muzičari su u znak podrške obradili njegovu pjesmu "Sunce tebi, sunce meni", a spot je premijerno prikazan na Radio-televiziji Crne Gore.

Miladin Šobić je jedan od najvećih kantautora u bivšoj Jugoslaviji. Rođen je u Nikšiću 1956. godine, gdje je završio srednju školu. Školovanje je nastavio u Dubrovniku i u tom periodu su počele nastajati njegove najljepše pjesme.

Preselio je u Sarajevo i upravo tu je doživio svoj muzički vrhunac. Objavio je dva albuma - "Ožiljak" 1981. godine i "Umjesto gluposti" 1982. godine. Zbog porodične tragedije prestao se baviti muzikom te njegov treći album "Barutana ljubavi" nije objavljen.

Godinama su mnogi najavljivali njegov povratak na scenu, no to se nije dogodilo.